Home / Αστυνομικά / Ένας νεκρός και δύο συλλήψεις σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Ένας νεκρός και δύο συλλήψεις σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Το απόγευμα της Παρασκευής η Αντιτρομοκρατική, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ, προχώρησε σε δύο συλλήψεις καταζητούμενων για τη ληστεία στο Δίστομο. Κατά την επιχείρηση στη Νέα Αγχίαλο, στο Βόλο, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο τρίτος καταζητούμενος έπεσε νεκρός από τα πυρά, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως αυτοπυροβολήθηκε. Ειδικότερα νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας έπεσε ο Σπύρος Δραβίλας, ενώ οι συνεργοί του Γιώργος Πετρακάκος και Σπύρος Χριστοδούλου παραδόθηκαν.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και αργότερα θα μεταφερθούν στην Αθήνα. Οι τρεις καταζητούμενοι, που ήταν υπό στενή παρακολούθηση για τέσσερις ημέρες, είχαν νοικιάσει πολυτελή μεζονέτα σε παραλιακή περιοχή. Σήμερα το πρωί οι ύποπτοι επιβιβάστηκαν σε ένα από τα τρία αυτοκίνητα που είχαν στην κατοχή τους και πήγαν σε χωριό έξω από τη Λάρισα, όπου παρακολούθησαν τράπεζα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ληστεία. Από την έρευνα των αστυνομικών στη μεζονέτα βρέθηκε μεγάλη ποσότητα οπλισμού, καθώς και τρία αυτοκίνητα, ενώ ερευνούν την παραθαλάσσια περιοχή για την ύπαρξη κάποιου φουσκωτού, με το οποίο οι δράστες θα μπορούσαν να διαφύγουν.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις καταζητούμενοι είχαν ληστέψει, στις 22 Αυγούστου του 2014, με καλάσνικοφ, υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου, αφαιρώντας από τα ταμεία περίπου 300.000 ευρώ. Οι τρεις δράστες είχαν διαφύγει παίρνοντας μαζί τους όμηρο τον ταμία της τράπεζας. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν αρχικά ένα αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε καμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας, και στη συνέχεια ένα σκάφος, το οποίο επίσης επιχείρησαν να κάψουν όταν το εγκατέλειψαν. Οι τρεις ληστές είχαν πετάξει τον όμηρο στην θάλασσα, ένα χιλιόμετρο από την παραλία, αφού πρώτα τον ρώτησαν αν ξέρει κολύμπι. Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν πως η ληστεία του Διστόμου ήταν πανομοιότυπη με αυτή στις Σπέτσες το καλοκαίρι του 2012, όπου επίσης οι δράστες είχαν πιάσει δύο ομήρους και είχαν χρησιμοποιήσει ταχύπλοο για τη διαφυγή τους, το οποίο είχαν κάψει στην περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας.

About totritomati