Home / Ελλάδα / Έλλειψη προσωπικού: Mέσω Skype οι αιτήσεις για τους πρόσφυγες στην Υπηρεσία Ασύλου

Έλλειψη προσωπικού: Mέσω Skype οι αιτήσεις για τους πρόσφυγες στην Υπηρεσία Ασύλου

Δυσλειτουργία φέρνει στην Υπηρεσία Ασύλου η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς οι 30 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που, από τον περασμένο Ιανουάριο, είχαν διατεθεί στην Υπηρεσία Ασύλου, αποχώρησαν την Πέμπτη προκειμένου να επιστρέψουν στους δήμους όπου υπηρετούσαν.
Όπως ανακοίνωσε χθες η υπηρεσία στο εξής η ίδια θα καταγράφει μόνο όσα αιτήματα ασύλου υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω Skype, καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού, αδυνατεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των αιτημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι πόρτες της υπηρεσίας, η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Κατεχάκη, θα παραμείνουν στο εξής κλειστές για όσους πρόσφυγες ή μετανάστες θελήσουν να υποβάλουν, εκεί, αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Πάντως, οι αξιωματούχοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που έχουν την ευθύνη λειτουργίας της Υπηρεσίας, υποστήριξαν ότι η δυσλειτουργία θα αποκατασταθεί το αργότερο μέσα σε δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα έχει δοθεί εντολή να ολοκληρωθούν κατά προτεραιότητα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την επιστροφή στην Υπηρεσία Ασύλου όσων δημοτικών αστυνομικών δεν απορροφηθούν από τη Δημοτική Αστυνομία ή την ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι πριν από λίγες μέρες, στην Υπηρεσία Ασύλου απασχολούνταν περίπου 200 άτομα, παρότι απαιτούνταν και άλλοι υπάλληλοι για την αποτελεσματική λειτουργία του μηχανισμού Ασύλου.

Το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου, η Υπηρεσία Ασύλου κατέγραψε 2.992 αιτήματα ασύλου αντί 2.442 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα περισσότερα υπέβαλαν Σύριοι υπήκοοι, τα οποία ανήλθαν σε 722 αντί 160 που είχαν υποβληθεί πέρυσι.

About totritomati