Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Europa League / Έδειξε χαρακτήρα ο ΠΑΟΚ, 1-1 τη Ντόρτμουντ

Έδειξε χαρακτήρα ο ΠΑΟΚ, 1-1 τη Ντόρτμουντ

Ισόπαλος με σκορ 1-1 αναδείχτηκε ο ΠΑΟΚ με τη Ντόρτμουντ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ. Οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να είχαν πάρει και τη νίκη αφού προηγούνταν στο σκορ μέχρι και το 72′, αλλά κάλλιστα θα μπορούσαν και να είχαν ηττηθεί στο τέλος.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τη Ντόρτμουντ στην κατάμεστη Τούμπα και απο πολύ νωρίς έδωσε το μήνυμα όχι μόνο οτι θα την ”κοιτάξει στα μάτια” αλλά και οτι θα χτυπήσει το παιχνίδι και θα κυνηγήσει τη νίκη. Ο Ίγκορ Τούντορ παρέταξε άριστα την ομάδα του σε άμυνα και επίθεση, αλλά ειδικά στην άμυνα ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός. Η Ντόρτμουντ είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και το κατάφερε μάλιστα στο 34′. Ο Τζιόλης έκανε εκπληκτική προωθημένη μπαλιά στον Μάκ με τον Σλοβάκο να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και να ”σκοτώνει” τον Βάιντενφελερ με δυνατό σουτ που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα. Η ”Τούμπα” σε εκείνο το σημείο πήρε φωτιά. Το ημίχρονο έκλεισε με τις δυο ομάδες να χάνουν απο μια καλή ευκαιρία έκαστη, δίχως να σκοράρουν. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να δείχνει αρκετά ”ζωηρός” κάνοντας μερικές καλές ευκαιρίες. Η Ντόρτμουντ βέβαια λίγο αργότερα πήρε τον έλεγχο ξανά, αλλά δεν έβρισκε τρόπο να ισοφαρίσει μέχρι που το έκανε στο 72′, σε μια ανυποψίαστη φάση, όταν ο Κάστρο σέντραρε λίγο έξω απο την περιοχή, με τον Όλσεν να φέρει ευθύνη, καθώς δεν βρήκε καθόλου τη μπάλα, η οποία κατέληξε κατευθείαν στα δίχτυα. Η γερμανική ομάδα θα μπορούσε να είχε πάρει και τη νίκη στο τέλος αλλά ο Όλσεν έκανε σωτήριες επεμβάσεις, κερδίζοντας την εξιλέωση για το γκολ που δέχτηκε. Το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ με τις δυο πλευρές να είναι εξίσου ευχαριστημένες.

Το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι πήρε ένα καλό αποτέλεσμα απένατι σε μια μεγάλη αντίπαλο ,καθώς επίσης και οτι έδειξε χαρακτήρα και μέταλλο σκληρής ομάδας. Το σίγουρο για τον ΠΑΟΚ, πλέον, είναι οτι με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχει να φοβηθεί κανέναν.

 

Επιμέλεια : Αθανασούλης Κωνσταντίνος

About Kostas Athanasoulis