Home / Media / Άσχημες oι εξελίξεις για το μέλλον του MEGA

Άσχημες oι εξελίξεις για το μέλλον του MEGA

Αδιέξοδο! Στην κόψη του ξυραφιού το κανάλι – Περνάει στις τράπεζες;

Δραματικές είναι οι εξελίξεις για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. To ΔΣ που έγινε σήμερα κατέληξε σε αδιέξοδο με τους μετόχους να ζητούν παράταση δυο μηνών από τις τράπεζες.

Ωστόσο, τραπεζικοί κύκλοι λένε στο newsit.gr, ότι οι τράπεζες δεν αντιδρούν κατ’ αρχήν θετικά. Λένε μάλιστα ότι αν οι μέτοχοι δεν βάλουν τα χρήματα που απαιτούνται, θα πάρουν οι τράπεζες την κατάσταση στα χέρια τους με στόχο να βρούν νέο μετοχικό σχήμα, δηλαδή νέους ιδιοκτήτες. Οι λύσεις δηλαδή είναι δυο: ή θα βρεθεί νέος μέτοχος ή το κανάλι θα υπαχθεί στο άρθρο 99!

Και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί οι ίδιοι τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι για να λειτουργήσει βιώσιμα το κανάλι πρέπει να μπούν στο ταμείο του άμεσα 25 εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα να ξεκινήσει πρόγραμμα εξυγίανσης, που σημαίνει απολύσεις και περικοπές! Επίσης, πρέπει να θεωρείται δεδομένο εκ μέρους των τραπεζών ότι νέο δάνειο στον όποιον επενδυστεί εμφανιστεί, δεν πρόκειται να χορηγηθεί.

Και όλα αυτά σε ένα πολύ δύσκολο πλαίσιο αφού είναι αμφίβολο αν το MEGA θα υπάρχει σε μερικούς μήνες αφού υπάρχει και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και ποιοί θα τις πάρουν.

Η πλευρά Μπόμπολα, επισημαίνει παράλληλα ότι δεν υπάρχει ακόμα από την κυβέρνηση ένα πλαίσιο εξυγίανσης για τις προβληματικές και πολυδανεισμένες επιχειρήσεις και αυτός είναι ο λόγος που ζητείται και η παράταση.

Και μέσα σε όλα αυτά, το MEGA έμεινε ακέφαλο αφού υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του MEGA, ο Νίκος Πεφάνης. Ήταν το μόνο πρόσωπο που είχε θέση εκτελεστικού μέλους στο ΔΣ της Τηλέτυπος και πλέον στο όργανο δεν υπάρχει κανένα μέλος να υπογράψει αποφάσεις.

Πηγή: newsit.gr

About Vassilis Batzis