Home / Ειδήσεις / Άμεσα στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαφάνεια στο τραπεζικό χρήμα

Άμεσα στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαφάνεια στο τραπεζικό χρήμα

Η ρύθμιση για τη δημοσιοποίηση των διαφημιστικών δαπανών των τραπεζών εισάγεται προς συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη 15 Μαρτίου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Με γοργούς ρυθμούς προωθείται η κυβερνητική πρωτοβουλία για τη θέσπιση κανόνων διαφάνειας στις διαφημιστικές δαπάνες των τραπεζών στα media καθώς το σχετικό νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη (στις 15:00) και πιθανότατα θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια μέσα στο μήνα.

Την ημερομηνία συζήτησης της ρύθμισης προσδιόρισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής σε μια απόφαση που δίνει το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων για ταχεία προώθηση των εν λόγω διατάξεων. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση που έχει ενσωματωθεί σε κύρωση δύο οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κεφαλαιαγορά επιβάλλει εφεξής σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν έδρα στην Ελλάδα (καθώς και τα υποκαταστήματά τους που λειτουργούν στο εξωτερικό) να δημοσιεύουν ετησίως και σε ενοποιημένη και αναλυτική βάση πληροφορίες για όλες τις πληρωμές τους και ιδίως εκείνες που αφορούν στη διαφήμιση, προβολή ή προώθησή τους συμπεριλαμβανομένων των χορηγιών.

Ειδικότερα καθίσταται υποχρεωτική η δημοσιοποίηση των τραπεζικών πληρωμών που έχουν ως άμεσο αποδέκτη επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης, ηλεκτρονικών ή μη, καθώς και όλων των επιχειρηματικών οντοτήτων που συνδέονται με τις επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης. Επίσης οι τράπεζες υποχρεούνται να δημοσιοποιούν όλες τις πληρωμές που έχουν ως άμεσο ή έμμεσο αποδέκτη τις επιχειρήσεις διαφήμισης ή επικοινωνίας. Τέλος τα πιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να δημοσιοποιούν και όλες τις πληρωμές που καταβάλλουν για δωρεές, χορηγίες και επιχορηγήσεις.

Η συζήτηση της Τρίτης στην επιτροπή αναμένεται μάλιστα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς όλα τα κόμματα της Βουλής θα κληθούν να δηλώσουν αν στηρίζουν ή όχι την πρωτοβουλία για διαφάνεια στις διαφημιστικές δαπάνες των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Πηγή:news247.gr

About Vassilis Batzis