Home / Διεθνή / Φρίκη στις τελετές μύησης σε αδελφότητα αμερικανικού πανεπιστημίου

Φρίκη στις τελετές μύησης σε αδελφότητα αμερικανικού πανεπιστημίου

Την σκοτεινή πλευρά της διαχρονικής μόδας των Αμερικανικών Πανεπιστημίων αποκαλύπτει πρώην φοιτητής, που υποβλήθηκε σε βασανιστήρια για να γίνει μέλος μιας αδελφότητας.

 Οι αποκαλύψεις του πρώην φοιτητή του Πανεπιστημίου Hofstra των ΗΠΑ, προκαλούν σοκ και αποκαλύπτουν τις αρρωστημένης διαθέσεις των μεγαλύτερων “αδελφών” και τα βασανιστήρια που υποβάλλονται οι πρωτοετείς φοιτητές, προκειμένου να καταφέρουν να μπουν σε μια αδελφότητα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Syed Ali John Mehdi, οι υποψήφιοι πρωτοετείς φοιτητές υποβάλλονται σε εξευτελιστικές δοκιμασίες, προκειμένου να γίνουν μέλη στην σκληροπυρηνική αδελφότητα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης “Σίγμα Φι”.

Σύμφωνα με τον πρώην φοιτητή του Hofstra, κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών εξαμήνων του 2014 και του 2015, ο ίδιος όσο και άλλοι συμφοιτητές του, υποβλήθηκαν σε εξευτελιστικές δοκιμασίες, διεκδικώντας μια θέση στην αδελφότητα.

Όπως αποκαλύπτει ο Mehdi, που τράβηξε φωτογραφίες από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, πολλές από τις δοκιμασίες θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των φοιτητών.

Στις φωτογραφίες, που στάλθηκαν αρχικά στο συμβούλιο του Πανεπιστημίου, το οποίο προτίμησε να κλείσει άρον- άρον το θέμα, εξαναγκάζοντας τον φοιτητή να τις μοιραστεί στα ΜΜΕ, φαίνεται η τραγική κατάσταση των πρωτοετών φοιτητών.

Σ’ αυτές φαίνονται οι νεαροί ημίγυμνοι, γονατισμένοι και με δεμένα τα χέρια, μέσα σ’ ένα σκοτεινό υπόγειο, στους τοίχους του οποίου δεσπόζουν σβάστικες.

Εκείνη η βραδιά ήταν εφιαλτική, καθώς οι αρχηγοί της αδελφότητας πασάλειψαν με κόκκινη καυτερή σάλτσα από τσίλι τα πρόσωπο των υποψηφίων “αδελφών” και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε μια σειρά από δοκιμασίες, για να αναδειχθούν οι επικρατέστεροι.

Οι δοκιμασίες περιλάμβαναν από κλείσιμο σε κλουβιά, ερωτήσεις για την ιστορία της αδελφότητας, τιμωρίες σε περίπτωση λανθασμένης απάντησης, κατάποση μεγάλης ποσότητας γάλακτος και εμετούς πάνω στους άλλους συνυποψηφίους.

Μετά την αποκάλυψη των φωτογραφιών ο Mehdi, που σπούδαζε εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο Hofstra, αποβλήθηκε από το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, καθώς κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας γυναίκας, την οποία όπως ισχυρίστηκε δεν γνώριζε.

ΠΗΓΗ: nydailynews

About Kostas Athanasoulis