Home / Διεθνή / Τραμπ: Είναι ώρα να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού

Τραμπ: Είναι ώρα να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού

Σε διαφορετικό μήκος κύματος η πρώτη ομιλία του μετά τη νίκη

Θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς και αυτούς που επέλεξαν να μην με ψηφίσουν – Θέλουμε συνεργασίες και όχι αντιπαλότητα με λαούς και έθνη – Οφείλουμε πολλά στη Χίλαρι για την προσφορά της

Ενωτικός εμφανίστηκε στην πρώτη του ομιλία ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών οι οποίες τον ανέδειξαν ως τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Είναι η ώρα να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού. Είναι η ώρα να προχωρήσουμε σαν ένας ενωμένος λαός» είπε ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός.

«Δεσμεύομαι ότι θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς και αυτούς που επέλεξαν να μην με ψηφίσουν» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος.

«Σας τείνω χείρα φιλίας και σας καλώ να εργαστούμε μαζί για το καλό αυτής της χώρας» κατέληξε για το θέμα αυτό.

H νικητήρια ομιλία του Τραμπ

Στο βήμα με την οικογένειά του

Τα συγχαρητήρια στην Χίλαρι
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι του τηλεφώνησε η Χίλαρι Κλίντον «η οποία μας συνεχάρη για τη νίκη μας και τη συνεχάρην και εγώ και την οικογένειά της για μια πολύ δύσκολη μάχη που έδωσε».

«Η Χίλαρι εργάστηκε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και της οφείλουμε πολλά για την υπηρεσία της στα δημόσια αξιώματα» είπε για τη συνυποψήφια του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Θα αρχίσουμε πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης
«Θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Θέλω να υπηρετήσω τον λαό» είπε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ οριοθετόντας ως στόχο την ανοικοδόμηση του έθνους. «Έχουμε τρομερό δυναμικό αναξιοποίητο. Κάθε Αμερικανός θα μπορεί να υλοποιήσει το όνειρο του. Οι ξεχασμένοι πολίτες αυτής της χώρας δεν θα είναι πλέον ξεχασμένοι» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Υποσχέθηκε ότι θα ξαναχτίσουμε νοσοκομεία, σχολεία και τις υποδομές. «Θα γίνουν οι καλύτερες στον κόσμο. Θα δώσουμε εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Θα φροντίσουμε τους σπουδαίους βετεράνους μας» συνέχισε τις δεσμεύσεις του.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρετάει τους υποστηρικτές του

Αναφερόμενος στην οικονομία είπε ότι «θα αρχίσουμε ένα πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης. Θα καλέσουμε τους καλύτερους για να μας βοηθήσουν. Εχουμε σπουδαίο πρόγραμμα για να φτιάξουμε την ισχυρότερη οικονομία».

Δεν θέλουμε εχθρότητα με λαούς και έθνη
Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει είπε ότι «θα συμβιώσουμε ειρηνικά με όλα τα έθνη που θέλουν να συμβιώσουν ειρηνικά με μας».

«Δεν θα συμβιβαζόμαστε με τη δεύτερη θέση σε τίποτε. Πρόκειται να ονειρευτούμε ξανά για τη χώρα μας μεγάλα πράγματα. Θα είμαστε δίκαιοι με όλους τους λαούς και τα έθνη. Δεν θέλουμε εχθρότητα. Συνεταιρισμό όχι αντιπαλότητα» συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους γονείς του «που με βλέπουν από εκεί ψηλά. Ηταν σπουδαίοι, υπέροχοι από κάθε άποψη». Ευχαρίστησε επίσης την οικογένειά του και τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis