Home / Διεθνή / Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου για τον Τραμπ: American Psycho και το Άγαλμα της Ελευθερίας δεν το πιστεύει

Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου για τον Τραμπ: American Psycho και το Άγαλμα της Ελευθερίας δεν το πιστεύει

Μια ημέρα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

Εντυπωσιακό το πρωτοσέλιδο της Liberation – Ενδεικτικοί του προβληματισμού οι τίτλο στις περισσότερες εφημερίδες

Με εντυπωσιακούς τίλους ενδεικτικούς της δυσπιστίας και του προβληματισμού που υπάρχει για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ υποδέχεται ο διεθνής Τύπος το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ ένα 24ωρο σχεδόν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που έφερε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών στο Οβάλ Γραφείο.

Χαρακτηριστικότερο όλων το πρωτοσέλιδο της γαλλικής Liberation με τον χαρακτηριστικό τίτλο American Psycho σε μαύρο φόντο παραπέμποντας στη ομώνυμη ταινία του 1999 με πρωταγωνιστή έναν ψυχρό χρηματιστή ο οποίος διακατέχεται από την ψύχωση της κοινωνικής επίδειξης.

«Ο Τραμπ κερδίζει και ο κόσμος περιμένει» σχολιάζει ο Guardian ο οποίος σε 12 σελίδες επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα αν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα καταστρέψει την Αμερική.

Για την αμερικανική επανάσταση δια χειρός Τραμπ γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Daily Telegraph.

Με ένα σκίτσο που δείχνει το Άγαλμα της Ελευθερίας να κρατάει κλειστά τα μάτια του σαν να μην πιστεύει το εκλογικό αποτέλεσμα σχολιάζει τη νίκη Τραμπ η Daily Mirror συνοδεύοντας το πρωτοσέλιδο με το ρητορικό ερώτημα «τι έκαναν;».

Πιο οικονομικό το σχόλιο των Financial Times που γράφουν ότι ο Τραμπ κινείται στην κατεύθυνση να διαβεβαιώσει τους σοκαρισμένους συμμάχους και τους νευρικούς επενδυτές.

Trumpquake γράφει η Daily Mail σχολιάζοντας τον «σεισμό» που προκαλεί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Με ένα καρέ από την εμφάνιση του νέου προέδρου των ΗΠΑ στους Simpsons σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα η Sun επιλέγοντας τη χαρακτηριστική ατάκα του Homer, “D’ Oh”.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis