Home / Ειδήσεις / Τέσσερις διάσημοι πίνακες ζωγραφικής μεταφέρθηκαν στη σύγχρονη εποχή με φωτορεαλιστική απεικόνιση

Τέσσερις διάσημοι πίνακες ζωγραφικής μεταφέρθηκαν στη σύγχρονη εποχή με φωτορεαλιστική απεικόνιση

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Οι τέσσερις πίνακες είναι η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, οι αυτοπροσωπογραφίες του Ραφαήλ και του Ρεμπράντ και το έργο του Τόμας Γκέινσμπορο, με τίτλο «The Blue Boy»

Κάποια επιλεγμένα έργα τέχνης, διάσημοι πίνακες ζωγραφικής μεταμορφώθηκαν σε φωτορεαλιστικές εικόνες στα πλαίσια ενός νέου εντυπωσιακού πρότζεκτ.

Οι τέσσερις πίνακες είναι η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, οι αυτοπροσωπογραφίες του Ραφαήλ και του Ρεμπράντ και το έργο του Τόμας Γκέινσμπορο, με τίτλο «The Blue Boy».


Το εγχείρημα από τον καλλιτέχνη Κουέντιν Ντεβίν προβλήθηκε από τη βρετανική τηλεόραση, ενώ ο ίδιος σχολίασε πως: «Πρόκειται για ένα συναρπαστικό εγχείρημα, αν όχι λίγο τρομακτικό, αφού προσπαθείς να μιμηθείς την τέχνη κάποιων από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της ιστορίας. Εγώ και η ομάδα μου προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια φωτορεαλιστική αναπαράσταση αυτών των έργων και να τα παρουσιάσουμε στον κόσμο για πρώτη φορά».


Για την πραγματοποίηση της έμπνευσης του Ντεβίν συνεργάστηκαν ένας φωτογράφος, ένας στυλίστας και ένας make up artist, προκειμένου να μεταμορφωθούν τέσσερα μοντέλα στις διάσημες απεικονίσεις.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η «μεταμόρφωση» της Μόνα Λίζα, καθώς όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα η έκφραση του προσώπου της στη φωτορεαλιστική απεικόνιση μεταφράζεται ως χαμόγελο.


Ο Άντριαν Γουίλς, γενικός διευθυντής του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού, που παρουσίασε το πρότζεκτ σχολίασε ενθουσιασμένος πως: «Η αναπαράσταση δείχνει πως η Μόνα Λίζα χαμογελά και ίσως να ήταν πιο όμορφη από αυτό που δείχνει ο πίνακας. Είναι απίστευτο ότι μπορούμε να δούμε πως θα έμοιαζαν ο Ραφαήλ και ο Ρεμπράντ στη σημερινή εποχή».

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis