Home / Ειδήσεις / Τέλη κυκλοφορίας: Στα νεώτερα αυτοκίνητα ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση

Τέλη κυκλοφορίας: Στα νεώτερα αυτοκίνητα ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση

Για να ανακοπεί το κύμα κατάθεσης πινακίδων

Τα τέλη θα είναι ακόμα πιο δίκαια από ό,τι πέρυσι, υποστηρίζει ο Αλεξιάδης – Δεν γίνονται πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας με συγκεκριμένους όρους για χρέη προς την εφορία

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει το βάρος από τα παλία αυτοκίνητα στα νεώτερα στα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Τα τέλη θα είναι ακόμα πιο δίκαια από ό,τι πέρυσι. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα για να πάρει ο κόσμος πίσω τις πινακίδες» είπε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών.

Όσον αφορά την πορεία των εσόδων υποστήριξε ότι «πάνε πολύ καλά στο 9μηνο» επαναλαμβάνοντας την ρητορική ότι «η φορολογική πολιτική δεν είναι αυτή που θέλαμε αλλά είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας, μια πολιτική αναγκαιότητα». Παραδέχθηκε, δε, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «ξέρουμε πως η αύξηση στα καπνικά προϊόντα θα μας δημιουργήσει πρόβλημα λαθρεμπορίου». «Είμαστε όμως καταδικασμένοι να λύνουμε αυτά τα προβλήματα».

Για το νομοσχέδιο σχετικά με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος αλλά για τις αδήλωτες καταθέσεις ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι η διαπραγμάτευση δεν έχει οδηγήσει «σε ένα νομοσχέδιο που θα δίνει λύση».

Όσον αφορά, τέλος, το θέμα των πλειστηριασμών εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι στόχος είναι οι μεγαλοοφειλέτες προσθέτοντας ότι «η εντολή που υπάρχει στις φορολογικές υπηρεσίες είναι να μην γίνονται πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας με συγκεκριμένους όρους». «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι για χρέη προς την εφορία δεν έχουμε πλειστηριασμούς α΄κατοικίας. Εάν έχει γίνει αυτό παρακαλώ να επικοινωνήσει κάποιος με το ΥΠΟΙΚ για να διορθωθεί το ζήτημα» κατέληξε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis