Home / Διεθνή / Σύγκρουση συριακών δυνάμεων με αντάρτες τουρκικής στήριξης ανεβάζει το θερμόμετρο

Σύγκρουση συριακών δυνάμεων με αντάρτες τουρκικής στήριξης ανεβάζει το θερμόμετρο

Αντιδρά η Άγκυρα

Αγκυρα
Ελικόπτερο που θεωρείται ότι ανήκει στον συριακό στρατό έριξε βόμβες-βαρέλια εναντίον ομάδας ανταρτών που υποστηρίζεται από την Τουρκία, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

Η Άγκυρα αντιδρά λέγοντας πως η Δαμασκός «συνεχίζει να βομβαρδίζει αντάρτες αντί για τζιχαντιστές» και διαμηνύει πως η «Ασπίδα του Ευφράτη» μπορεί να φτάσει μέχρι το συριακό Αλ Μπαμπ -ενώ αναφορές από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τον ΆΣαντ προειδοποιούν την Τουρκία εναντίον κινήσεων προς την περιοχή του Χαλεπίου.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη πως την προηγούμενη ημέρα ελικόπτερο «που εκτιμάται ότι ανήκε στις δυνάμεις του καθεστώτος» βομβάρδισε τους αντάρτες σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Άχταριν, 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Νταμπίκ.

Το Νταπίκ ήταν υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής ISIS, που μερικές εβδομάδες προηγουμένως είχε περάσει στον έλεγχο των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία. .

Δύο αντάρτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο συριακός στρατός δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο, αν και την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο συριακό έδαφος αποτελεί «επικίνδυνη κλιμάκωση και κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

About Kostas Athanasoulis