Home / Ειδήσεις / Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα, προβλήματα σε πολλές περιοχές

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα, προβλήματα σε πολλές περιοχές

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα

Αθήνα
Σαρωτικό είναι το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από το πρωί του Σαββάτου. Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί προβλήματα σε Άρτα, Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Πάτρα. Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων έχουν σημειωθεί και πολλές κοπές δέντρων.
Στην Αττική, το Κεντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχτηκε πάνω απο 100 κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια κυρίως, αλλά και για κοπές δένδρων που έπεσαν απο τον αέρα ιδιαίτερα στο κεντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια και το Ίλιον.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη δυτική Ελλάδα από την Πρέβεζα έως την Πάτρα. Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει στην πόλη του Μεσολογγίου, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων, έχουν σημειωθεί πολλές κοπές δέντρων.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης και για κοπές δέντρων. Έχουν σταλεί, μάλιστα, ενισχύσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ.

Στην Πρέβεζα η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Προβλήματα καταγράφονται και στην Ναύπακτο, όπου εκεί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 30 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων και 10 για απεγκλωβισμό ατόμων. Διεκόπη η κυκλοφορία στον δρόμο Τρίκορφου – Γαβρολίμνης, όπου έχει μετατραπεί σε ποτάμι.

Επίσης, η καταιγίδα που έπληξε την Πάτρα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Μάλιστα κατά την διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Πάτρας.

Προβλήματα και στις περιοχές της Βάρδας, της Γαστούνης, των Λεχαινών και της Ανδραβίδας στην Ηλεία, προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, λόγω της βροχόπτωσης, πλημμύρισαν δρόμοι και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φανεί αν επλήγησαν καλλιέργειες.

Ακόμη στην Αχαΐα, λόγω της κακοκαιρίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 19ο και στο 21ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ακράτας – Ζαρούχλας, διότι λόγω της βροχόπτωσης αποκολλήθηκαν βράχοι και έπεσαν στο οδόστρωμα.

Σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες, πλημμύρισαν και στην πεδιάδα της Άρτας από τη δυνατή νεροποντή τα ξημερώματα. Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό.

Οι κάτοικοι καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμόδιους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis