Home / Βίντεο / Στους δρόμους χιλιάδες μαθητές «για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει»

Στους δρόμους χιλιάδες μαθητές «για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει»

Λαοθάλασσα στο κέντρο της Αθήνας

Ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και συνεχίζουν την πορεία τους προς την Ομόνοια – Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 από την ΟΛΜΕ – Τι διεκδικούν μαθητές και εκπαιδευτικοί που στηρίζουν το συλλαλητήριο

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες μαθητές βγήκαν στους δρόμους ξεκινώντας από τα Προπύλαια και συνεχίζοντας την πορεία τους στην Ομόνοια. Έχοντας δημιουργήσει μία πραγματική λαοθάλασσα οι μαθητές που συμμετέχουν στη συγκέντρωση δηλώνουν «αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».



Το συλλαλητήριο στηρίζει και η ΟΛΜΕ η οποίο κήρυξε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που θέλουν να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση.

Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει ότι μαζί με τους γονείς και τους μαθητές παλεύει για:

«Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών.

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

Στήριξη της ειδικής αγωγής

Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικεί 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια».

«Η επίθεση στην Παιδεία συνεχίζεται, η υποχρηματοδότηση εντείνεται, η γνώση που παίρνουμε στην καλύτερη δεν μας αρκεί, ενώ στη χειρότερη ενισχύει μισαλλόδοξες, θεοκρατικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις, ενώ η ανάγκη μας για μόρφωσή θυσιάζεται στο βωμό των κερδών της αγοράς», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

 πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis