Home / Ειδήσεις / Στίβεν Χόκινγκ: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γίνει το χειρότερο πράγμα που συνέβη στην ανθρωπότητα

Στίβεν Χόκινγκ: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γίνει το χειρότερο πράγμα που συνέβη στην ανθρωπότητα

Καμπανάκι κινδύνου

Στη θεωρία οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπορούν να μιμηθούν την ανθρώπινη νοημοσύνη και να την ξεπεράσουν, εξήγησε ο διάσημος καθηγητής

Καμπανάκι κινδύνου για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σήμανε για άλλη μια φορά ο διάσημος καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ λέγοντας ότι θα μπορούσε να γίνει το χειρότερο πράγμα που συνέβη ποτέ στην ανθρωπότητα.

Όπως εξήγησε καθώς η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους όπως η κατασκευή ισχυρών αυτόνομων όπλων ή η ανακάλυψη νέων τρόπων ώστε οι πολλοί να καταπιέζουν τους λίγους.

«Πιστεύω ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που μπορεί να πετύχει το μυαλό ενός ανθρώπου και αυτό που μπορεί να πετύχει ένας υπολογιστής. Στη θεωρία οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπορούν να μιμηθούν την ανθρώπινη νοημοσύνη και να την ξεπεράσουν» συνέχισε ο Χόκινγκ.

Την ίδια ώρα ωστόσο επίσημανε ότι τα οφέλη από την τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να είναι μεγάλα περιλαμβάνοντας σε αυτά «την εξαφάνιση των ασθενειών και της φτώχειας».

«Εν συντομία, τυχόν επιτυχία στη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία του πολιτισμού μας αλλά και το τελευταίο εκτός αν μάθουμε πώς να αποφεύγουμε τους κινδύνους» κατέληξε ο καθηγητής.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis