Home / Ειδήσεις / Σε όλη την Ελλάδα δρα η σπείρα που ανατινάζει ΑΤΜ

Σε όλη την Ελλάδα δρα η σπείρα που ανατινάζει ΑΤΜ

Στο Νέο Μοναστήρι του δήμου Δομοκού

Διαβάστε αναλυτικά τη δράση τους

Το modus operandi των τουλάχιστον τριών κακοποιών που ανατίναξαν το ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς στο Νέο Μοναστήρι του δήμου Δομοκού, δείχνει ότι πρόκειται για την ίδια σπείρα που έχει κάνει το ίδιο σε άλλα επτά μηχανήματα τραπεζών σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες!

Οι δράστες δεν κατάφεραν να κλέψουν τα χρήματα αλλά κατέστρεψαν το ΑΤΜ διοχετεύοντας αέριο στο εσωτερικό του, στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο υποκατάστημα και σε ένα γειτονικό ζαχαροπλαστείο.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν, βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στον δρόμο προς την Λάρισα αφού το πυρπόλησαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Η καταδρομική επιχείρησή τους είχε πολλά κοινά σημεία με όσες προηγήθηκαν.

Αναλυτικά

4 Οκτωβρίου: Στις 03.20 τα ξημερώματα, δύο άγνωστοι ανατίναξαν το ΑΤΜ της Εθνικής τράπεζας στον κεντρικό δρόμο του οικισμού Λευκώνα Σερρών, προκαλώντας σημαντικές φθορές στο κιόσκι και αρπάζοντας άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

3 Οκτωβρίου: Στις 3:30 τα ξημερώματα, άγνωστοι παραβίασαν την πλαϊνή πόρτα υποκαταστήματος της Alpha Bank στο 3ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου και προκάλεσαν ισχυρή έκρηξη στο ATM. Οι δράστες εξαφανίστηκαν με τα χρήματα.

27 Αυγούστου: Στις  4:40 τα ξημερώματα, άγνωστοι ανατίναξαν το ΑΤΜ τράπεζας στο Πόρτο Ράφτη, άρπαξαν 100.000 ευρώ και διέφυγαν αφήνοντας πίσω τους ένα ζευγάρι γάντια, ένα μηχάνημα ηλεκτρικής εκκένωσης και κομμάτια καλωδίου.

1 Ιουνίου: Με αέριο στο ΑΤΜ τράπεζας, που στεγάζεται στο κτίριο της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Ξυλούπουλη Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, άγνωστοι προκάλεσαν έκρηξη που είχε αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί η πρόσοψη του κτιρίου και να διαλυθεί η ψευδοροφή.

28 Μαΐου: Με τον ίδιο τρόπο, άγνωστοι προκάλεσαν έκρηξη στο ΑΤΜ τράπεζας στην κοινότητα Κράθιο της Ακράτας και άρπαξαν 72.390 ευρώ, αφού πρώτα απενεργοποίησαν την κάμερα ασφαλείας και χρησιμοποίησαν Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε κλαπεί στις 18 Μαΐου από την Καλλιθέα για να γκρεμίσουν με την όπισθεν την τζαμαρία. Μετά, το εγκατέλειψαν σε απόσταση 50 μέτρων και το πυρπόλησαν.

18 Μαΐου: Άγνωστοι δράστες ανατίναξαν τα ξημερώματα  το ΑΤΜ στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στις Ερυθρές Αττικής και εξαφανίστηκαν αυτοκίνητο που αργότερα βρέθηκε καμένο στην περιοχή της Κάζας.

30 Απριλίου: Με τον ίδιο τρόπο άγνωστοι δράστες ανατίναξαν το ATM σε τράπεζα των Οινοφύτων.

19 Μαρτίου: Στόχος το ATM της Alpha Bank στην Κάνηθο Χαλκίδας στην Εύβοια. Οι δράστες παροχέτευσαν υγραέριο στο εσωτερικό του ΑΤΜ και στη συνέχεια πυροδότησαν, τινάζοντας το μηχάνημα.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis