Home / Βίντεο / Σάλος με τον διοικητή του ΟΑΕΕ που «συνέστησε» να πάει στη Βουλγαρία όποιος δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές

Σάλος με τον διοικητή του ΟΑΕΕ που «συνέστησε» να πάει στη Βουλγαρία όποιος δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές

Απαντά ότι παρερμηνεύθηκε η δήλωσή του

Μανιός: Ας πάει ο Τσακίρης να κάνει τον διοικητή στη Βουλγαρία

Στη Φλώρινα και τη Βέροια βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), κ. Δημήτρης Τσακίρης, προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Σε ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό περιβάλλον εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Ταμείου, ο κ. Τσακίρης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ασφαλισμένων όταν δήλωσε πως όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένεια του και ας πάει στη Βουλγαρία.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» αυτή ήταν η απάντηση του κ. Τσακίρη όταν ρωτήθηκε από ασφαλισμένο ελεύθερο επαγγελματία πώς από την 1η Ιανουαρίου με τις αλλαγές στη φορολογία αλλά και τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλαγές οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος.

Ο Δημήτρης Τσακίρης 

Την ίδια ώρα, ο διοικητής του ΟΑΕΕ δήλωσε στην εφημερίδα πώς η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε καθώς αυτό που ήθελε να καταδείξει λέγοντας κάτι τέτοιο είναι ότι η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

Μανιός: Ας πάει ο Τσακίρης να κάνει τον διοικητή στη Βουλγαρία

«Αυτός που λέει να πάμε στη Βουλγαρία μπορεί να πάει και μόνος του άμα θέλει», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΕΕ, Δ. Τσακίρη ότι «όποιος δεν μπορεί να πληρώσει εισφορές να πάει στη Βουλγαρία».

«Ας πάει αυτός να κάνει τον διοικητή στη Βουλγαρία, δεν είναι αυτή η απάντηση σε ένα πρόβλημα, η απάντηση είναι κάτσε κάτω να το κουβεντιάσουμε», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «όταν κάποιος είναι διοικητής σε έναν οργανισμό δεν μπορεί να λέει άμα δεν σου αρέσει φύγε, αυτό είναι έξω από κάθε δημοκρατική λογική».

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis