Home / Ειδήσεις / Ρομπάι: Ο Βαρουφάκης κατάστρεψε την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του

Ρομπάι: Ο Βαρουφάκης κατάστρεψε την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του

Αποδομεί τον πρωθυπουργό και τον πρώην ΥΠΟΙΚ

Η στάση του κόστισε στη χώρα δεκάδες δισ. ευρώ – Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αξιολόγησε σωστά το ευρωπαϊκό περιβάλλον λόγω έλλειψης διεθνούς εμπειρίας

Καταπέλτης κατά του Γιάνη Βαρουφάκη οι δηλώσεις του τέως προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος κατηγορεί τον πρώην υπουργός Οικονομικών τον ότι έπαιξε προσωπικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας.

Ο Ρομπάι υποστηρίζει επίσης πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν αξιολόγησε σωστά το ευρωπαϊκό περιβάλλον κατά τη διάρκεια του 2015.

«Ο ανεύθυνος υπουργός Οικονομικών (σ.σ Βαρουφάκης) χάλασε το παιχνίδι, αλλά κατέστρεψε μαζί και την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του» δηλώνει ο Βέλγος πολιτικός. «Στοίχισε στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ… δεκάδες δισεκατομμύρια!»,
αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ξέρετε, εκμυστηρεύεται ο κ. Ρομπέι σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», νευρίασα πολύ όταν ανακάλυψα το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος στις αρχές του 2010 και με τους Έλληνες που επέτρεψαν τον (δημοσιονομικό) εκτροχιασμό, αλλά και με τους Ευρωπαίους που ήταν σε απόλυτη αδράνεια.

«Τίποτα δεν είχε γίνει στην Ελλάδα για να διορθωθεί το έλλειμμα του 15%. Όταν σε μια χώρα υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλαγές και ζει πέρα από τις πραγματικές δυνατότητές της αυτή είναι η πραγματική φτωχοποίησή της» εξηγεί.

Για τον κύριο Ρομπάι εκεί που σώθηκε η πατρίδα για την Ελλάδα ήταν είναι στη συνάντηση του Μαΐου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. «Τον Μάιο αποφασίσαμε να κάπως αιφνιδίως ένα συνολικό πακέτο στήριξης για την ευρωζώνη 500 δισεκατομμυριών και 250 από το ΔΝΤ. Ηταν μια από τις δύο φορές που καταφέραμε να εκπλήξουμε θετικά τις αγορές όλο αυτό το διάστημα».

Τι είπε για τον Τσίπρα  

«Δεν υπολόγισε σωστά ο Αλέξης Τσίπρας εξαιτίας της έλλειψης διεθνούς εμπειρίας, νόμιζε ότι οι αριστερές κυβερνήσεις θα τον στηρίξουν. Για αυτό και πήγαινε στο Παρίσι και στη Ρώμη μόλις εκλέχτηκε για να αποσπάσει τη στήριξη των Σοσιαλιστών.  Ηταν τελείως λάθος υπολογισμοί».

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis