Home / Ειδήσεις / Παππάς: Επαναφορά της τροπολογίας για την αναστολή λειτουργίας των καναλιών, πριν την απόφαση του ΣτΕ

Παππάς: Επαναφορά της τροπολογίας για την αναστολή λειτουργίας των καναλιών, πριν την απόφαση του ΣτΕ

Συνέντευξη

Η μετάβαση στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν μπορεί να αναβάλεται εσαεί – Ποτέ η διοίκηση δεν περίμενε τις οριστικές αποφάσεις του ΣτΕ για να προχωρήσει

Επαναφορά  της τροπολογίας για την αναστολή λειτουργίας των καναλιών, που δεν έχουν λάβει άδεια πριν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα και την ερχόμενη Τετάρτη, προανήγγειλε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Η απόφαση του Στε δεν ξέρουμε πότε θα εκδοθεί. Η μετάβαση στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν μπορεί να αναβάλεται εσαεί. Και πρέπει να σας πω ότι ποτέ η διοίκηση δεν περίμενε τις οριστικές αποφάσεις του ΣτΕ για να προχωρήσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς. Υποστήριξε επίσης ότι «υπήρχε και πριν τον νόμο 4339 ένα νομικό πλαίσιο που επέτρεπε σε μη αδειοδοτημένους να εκπέμπουν κατ’ εφαρμογήν του Συντάγματος. Έρχεται λοιπόν η δική μας ρύθμιση και αποσαφηνίζει και κάνει πιο αυστηρό πλαίσιο αυτής της νομικής πρόνοιας που είναι απόλυτα συμβατή με το Σύνταγμα».

Τόνισε, ακόμα, αν η διάταξη για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον υπουργό επικρατείας, που αφορά στην διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο θα διενεργήσει νέο διαγωνισμό και η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα.

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ακόμη ότι εφόσον το ΣΤΕ αποφανθεί πως μόνο το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο μπορεί να κάνει την αδειοδότηση των καναλιών θα επιστρέψουμε στο καθεστώς, που παραβίαζε την ρητή πρόνοια ότι για να υπάρχει τηλεοπτικός σταθμός πρέπει να υπάρχει άδεια και πρόσθεσε :  «Αυτό το καθεστώς των 27 χρόνων έχει την πτυχή της παραβίασης των δικαιωμάτων άλλων επιχειρηματιών που δεν είχαν την δυνατότητα να μπουν στην αγορά στην οποία κάποιοι με μια σκοτεινή διαδρομή εκκινούσαν με περιφερειακή άδεια η οποία τη νύχτα γινόταν πανελλαδικής εμβέλειας».

Παράλληλά κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «με την στάση της έχει μπλοκάρει τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης», ενώ έκανε λόγο για έναν κυκεώνα των συμφερόντων που έπαιξαν τα ρέστα τους σε αυτή την ιστορία.

Πηγή : Παραπολιτικά

About Kostas Athanasoulis