Home / Αθλητισμός / Πάνω από 100.000 άτομα περιμένουν να πουν το τελευταίο «αντίο» στη Σαπεκοένσε

Πάνω από 100.000 άτομα περιμένουν να πουν το τελευταίο «αντίο» στη Σαπεκοένσε

Θα γίνει τελετή στο γήπεδο της ομάδας

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί πριν από κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο, και οι άνθρωποι της FIFA ζήτησαν επίσης από όλους τους παίκτες να φορούν μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη των θυμάτων

Η Σαπεκοένσε ξεκληρίστηκε από το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία και η πόλη Σαπέκο, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις σορούς των αδικοχαμένων θυμάτων.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αναμένεται να παρευρεθούν στην τελετή στο γήπεδο της ομάδας μέσα στην ημέρα.

Μόλις έξι άτομα επέζησαν από το δυστύχημα της Δευτέρας έξω από το Μεντεγίν, όπου η Σαπεκοένσε επρόκειτο να παίξει στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ αναμένεται να υποδεχτεί τις σορούς στο αεροδρόμιο. Αλλά δεν αναμένεται να πάει στην τελετή στο γήπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες, εν μέσω ανησυχιών για διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα. Παρών θα είναι ο Gianni Infantino.

Καθώς οι σοροί μεταφέρονταν στο αεροδρόμιο στο Μεντεγίν την Παρασκευή, εκατοντάδες άνθρωποι παρατάσσονταν χαιρετίσουν για τελευταία φορά τους 71 νεκρούς της μοιραίας πτήσης.

Η σορός του Παραγουανού, Γουστάβο Ενσίνα, που ήταν μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους, παραδόθηκε στην οικογένειά του στην Παραγουάη.

Τα άλλα θύματα, 64 Βραζιλιάνοι, πέντε Βολιβιανοί και ένας Βενεζουελάνος, «πέταξαν» για τις πατρίδες τους ξεχωριστές πτήσεις.

Δεκαεννέα από τους νεκρούς ήταν μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Chapecoense, και πολλά άλλα ήταν το προσωπικό υποστήριξης και δημοσιογράφοι που κάλυπταν την ομάδα.

«Η Σαπεκοένσε θα παραμείνει στη μνήμη μας για την επιμονή και την αντοχή της. Επαναλαμβάνω τη βαθύτατη αλληλεγγύη μου προς τους συγγενείς των θυμάτων», έγραψε στο Twitter, ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί πριν από κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο, και οι άνθρωποι της FIFA ζήτησαν επίσης από όλους τους παίκτες να φορούν μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη των θυμάτων.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis