Home / Ειδήσεις / Ο Ζουράρις θέλει τα αρχαία από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό!

Ο Ζουράρις θέλει τα αρχαία από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό!

Δηλώνει “κομμουνιστής, αριστερός και χριστιανός ορθόδοξος” και δεν κρύβει την επιθυμία του να διδάσκονται τα αρχαία από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό! Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις προαναγγέλλει επίσης αρχαία σε γυμνάσιο και Λύκειο, σε εθελοντική βάση.

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τον ανασχηματισμό που τον έφερε στη θέση του υφυπουργού Παιδείας ο Κώστας Ζουράρις ακόμη περιμένει… να υπογραφεί το ΦΕΚ για τις αρμοδιότητές του. Έως τότε, ασχολείται με την ανασύσταση των βιβλίων της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο δημοτικό και το γυμνάσιο όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, NORTH 98.

“Έχω ζητήσει από τους δασκάλους και τους καθηγητές να μου στείλουν τι δεν πήγε καλά στην προηγούμενου εκπαιδευτική μεταρρύθμιση” τόνισε ο Κώστας Ζουράρις, που δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να διδάσκονται τα αρχαία από το νηπιαγωγείο αλλά παραδέχτηκε πως – για την ώρα- αυτό είναι δύσκολο.

Η διδασκαλία της αρχαίας γλώσσας από τα νήπια και τα δημοτικά για την ώρα είναι δύσκολη, είπε, αλλά πρόσθεσε πως ωστόσο εκείνο που επεξεργάζονται είναι η πρόταση του καθηγητή κ. Καζάζη που θα επιτρέπει στη βάση εθελοντικής παρουσίας παιδιών της Α και Β γυμνασίου και λυκείου, να δημιουργηθούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών ώστε “σε μερικά χρόνια να έχουμε μια βάση 100 χιλιάδων ανθρώπων που μιλάνε και γράφουν την αρχαία ελληνική”. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως το μάθημα δεν θα περιλαμβάνεται στην ύλη της υπόλοιπης διδακτικής διαδικασίας.

Ο υφυπουργός Παιδείας δηλώνει πως είναι κομμουνιστής, αριστερός και χριστιανός ορθόδοξος αλλά τάσσεται υπέρ της δημιουργίας πολλών τεμένων στην Ελλάδα, ώστε για να εκδηλώνουν τα θρησκευτικά τους αισθήματα οι πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα έχει 1700% επιπλέον πρόσφυγες πάνω από την Τσεχία και την Βουλγαρία» είπε.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Εκκλησία, ο Κώστας Ζουράρις έκρινε ότι θα είναι πιο άνετες οι σχέσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ενώ σχολιάζοντας τη σχέση του κ. Ιερώνυμου με τον πρώην υπουργό, Νίκο Φίλη, υποστήριξε ότι είχαν και οι δυο δίκιο και άδικο. “Ο Ιερώνυμος δεν έπρεπε να μιλήσει για τον Φίλη όπως αναφέρθηκε και ο Φίλης να επιμείνει στις προτάσεις για το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, προτάσεις που είναι κοντά στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν έλειψε και η αναφορά του στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, τους οποίους κατηγόρησε ότι πιέζουν την κυβέρνηση γιατί θέλουν να γονατίσουν την Ελλάδα αφού δεν έχουν τηρήσει καμιά από τις δεσμεύσεις τους. Στόχος, είπε ο κ. Ζουράρις, είναι να μας γονατίσουν, ζητούν λίμπρες αίματος.

 

 

 

About Andreas Chondros