Home / Αθλητισμός / Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 59-52: Την «έπνιξε» στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 59-52: Την «έπνιξε» στο ΣΕΦ

Euroleague

Με άμυνα για σεμινάριο ο Ολυμπιακός έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί κι επέστρεψε στις νίκες πιάνοντας την Μπαρτσελόνα στη βαθμολογία – Οι ερυθρόλευκοι από την αρχή πήραν το προβάδισμα και το διαχειρίστηκαν με υποδειγματικό τρόπο φτάνοντας δίκαια στη νίκη – Πρώτος σκόρερ ο Σπανούλης με 15π. και 6 ασίστ

Ο Ολυμπιακός πήρε την τέταρτη νίκη στην Euroleague επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 59-52. Οι Πειραιώτες έπαιξαν σπουδαία άμυνα ενω όλοι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πρόσφεραν στα μετόπισθεν όση ώρα αγωνίστηκαν.

Με τον Γιώργο Πρίντεζη να σκοράρει πέντε γρήγορους πόντους και τον Βασίλη Σπανούλη να τελειώνει την πρώτη περίοδο με 9 πόντους και 4 ασίστ, ήταν λογικό ο Ολυμπιακός να έχει προβάδισμα στο σκορ (21-16, 10’). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ να σκοράρουν. Οι άμυνες πρωταγωνίστησαν (Ράις άποντος) με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με +7.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με εντυπωσιακό τρόπο στην άμυνα ενώ στην άλλη πλευρά Σπανούλης, Μάντζαρης και Πρίντεζης σκόραρν με αποτέλεσμα η διαφορά να πιάσει τη μέγιστη τιμή των 11 πόντων (39-28, 25’). Οι Ισπανοί αντέδρασαν, ο Ράις παρά την εκπληκτική άμυνα του Μάντζαρη, βρήκε χώρο για να πετύχει κάποια καλάθια κι έτσι η διαφορά έπεσε στους 6 (44-38, 29’) όμως και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν να την πάνε σε διψήφιο επίπεδο.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ξεκίνησαν το τελευταίο δεκάλεπτο με μπόλικη συγκέντρωση στα αμυντικά τους καθήκοντα. Κανένας παίκτης των γηπεδούχων δεν… έκλεβε κι έτσι η Μπαρτσελόνα δε μπορούσε να μπει στη διεκδίκηση της νίκης. Όποτε μείωνε στους 7-8 πόντους ερχόταν ένα τρίποντο (Παπαπέτρου) για να δώσει ανάσα στους Πειραιώτες. Στην τελευταία προσπάθεια των Καταλανών (56-49, 39’), ο Ολυμπιακός έδειξε ψυχραιμία, βρήκε καλές επιλογές με τον σπουδαίο (και χθες) Κεμ Μπιρτς και πανηγύρισε τη νίκη με 59-52.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Με τέτοια άμυνα ήταν αδύνατον να χάσει ο Ολυμπιακός. Όποιος παίκτης έμπαινε έδινε και την ψυχή του στην άμυνα κάτι που αποτέλεσε το βασικό συστατικό της νίκης. Οι γηπεδούχοι σούταραν καλύτερα σε δίποντα (48.3% – 35.1%), είχαν περισσότερες ασίστ (15-10) κι έκαναν 6 λιγότερα λάθη (11-17).

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βασίλης Σπανούλης (27:24) τελείωσε με 15 πόντους (2/4δ., 3/6τρ., 2/3β.), 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 5 λάθη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ταϊρίς Ράις είχε 11 πόντους με άθλια στατιστικά (4/12δ. 0/5τρ., 3/4β.), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη και ranking 4.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Με σερί 5-0 η Μπαρτσελόνα μείωσε σε 56-51, αλλά ο Κεμ Μπιρτς αρχικά με καλάθι και εν συνεχεία με κλέψιμο, σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Εκπληκτική βοήθεια από Μάντζαρη. Μπιρτς, Παπαπέτρου και Μιλουτίνοφ σε όλα τα μικρά πράγματα πάνω στο παρκέ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στο 25’ της αναμέτρησης ο Ράις δημιούργησε ρήγμα στην άμυνα του Ολυμπιακού, πάσαρε ψηλά στον Ντόρσεϊ ο οποίος κάρφωσε με δύναμη.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Αμφότερες οι ομάδες το 27% στα τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 32-25, 49-38, 59-52

About Kostas Athanasoulis