Home / Ειδήσεις / Μητσοτάκης για ΣτΕ: Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη – Καλώ τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση

Μητσοτάκης για ΣτΕ: Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη – Καλώ τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση

Πώς σχολίασε ότι κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

«Χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ – Τι είπε για το ΕΣΡ

Την αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση να μην προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι με τις κινήσεις, δηλώσεις και παρεμβάσεις μελών της κυβέρνησης αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε τον νόμο Παππά ως αντισυνταγματικό διαταράσσεται η ομαλότητα.

«Είχα προειδοποιήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι με τις μεθοδεύσεις του οδηγούσε την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Η αντίδραση της Κυβέρνησης στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου συνιστά μέγιστο θεσμικό ατόπημα. Επιβεβαιώνει την πρόβλεψή μας ότι ο κ. Τσίπρας θα απαντά στα τραγικά αδιέξοδα που οδηγεί τη χώρα με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας».

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι «η Κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, προβάλλοντας την εικόνα ενός αποτυχημένου Κράτους, που δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς του» και τονίζει ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα «αντί να στρέψει όλη της την ενέργεια στην ανάταξη της οικονομίας, προσπαθεί να χειραγωγήσει θεσμούς με μόνο σκοπό την παραμονή στην εξουσία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει το Κράτος Δικαίου και κάλεσε τους πολίτες «σε δημοκρατική εγρήγορση» τονίζοντας ότι «είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές».

Προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα καταθέσει άμεσα πρόταση νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες όπου οι αρμοδιότητες θα ασκούνται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης,όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Ο κ. Μητσοτάκης αφήνει να εννοηθεί ότι η ΝΔ θα συμφωνήσει στη συγκρότηση νέου ΕΣΡ εφόσον το νέο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έχει αναμφισβήτητο κύρος.

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται προσωπικά στον κ. Τσίπρα τον οποίο καλεί να αναλογιστεί «έστω και τώρα, τις ευθύνες του, ώστε να μην παραδώσει και θεσμικά διαλυμένη την ήδη οικονομικά ρημαγμένη χώρα μας».

Διαβάστε την πλήρη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το “νόμο Παππά”.

Είχα προειδοποιήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι με τις μεθοδεύσεις του οδηγούσε την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Είχα επισημάνει ότι η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική κρίση και μια κρίση Δημοκρατίας.

Οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεύθυνη στάση μας. Η δε αντίδραση της Κυβέρνησης στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου συνιστά μέγιστο θεσμικό ατόπημα. Επιβεβαιώνει την πρόβλεψή μας ότι ο κ. Τσίπρας θα απαντά στα τραγικά αδιέξοδα που οδηγεί τη χώρα με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας.

H Κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, προβάλλοντας την εικόνα ενός αποτυχημένου Κράτους, που δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς του.

Αποδεικνύει ξανά πόσο επικίνδυνη είναι για τον τόπο σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Αντί να στρέψει όλη της την ενέργεια στην ανάταξη της οικονομίας, προσπαθεί να χειραγωγήσει θεσμούς με μόνο σκοπό την παραμονή στην εξουσία.

Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη παράταξη ευθύνης, ενώνει όλους τους πολίτες που δεν ανέχονται την υπονόμευση του Κράτους Δικαίου.

Καλώ τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση.

Είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές.

Είναι ταυτόχρονα χρέος μου είναι να δώσω λύση και στο τραγικό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο τηλεοπτικό τοπίο. Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία καταθέτει άμεσα εμπεριστατωμένη πρόταση νόμου για την αντιμετώπισή του.

Η πρόταση επαναφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του και καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.

Η υιοθέτηση της πρότασής μας, σε συνδυασμό με τη συγκρότηση ενός Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναμφισβήτητου κύρους, θα βάλει τέλος σε μια πολυετή εκκρεμότητα για την οποία όλα τα Κόμματα εξουσίας έχουν τις δίκες τους ευθύνες.

Ο κ. Τσίπρας ας αναλογιστεί, έστω και τώρα, τις ευθύνες του, ώστε να μην παραδώσει και θεσμικά διαλυμένη την ήδη οικονομικά ρημαγμένη χώρα μας.

Στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να εμπνέει και να ενώνει τους Έλληνες, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματά μας».

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis