Home / Ειδήσεις / Με κρύο και βροχές το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Με κρύο και βροχές το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Χαλάει ο καιρός από την Πέμπτη

Αθήνα
Φθινοπωρινό, ίσως και χειμωνιάτικο, θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, κι έτσι θα δυσκολευτούν στις μετακινήσεις όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Από την Πέμπτη προβλέπονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Αναλυτικά:

Σήμερα, Τετάρτη, στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές κυρίως στα δυτικά.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Την Παρασκευή, αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται στα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω.

Το Σάββατο στα βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα νότια με βαθμιαία εξασθένηση.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και στα νότια πιθανόν 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια.

Την Κυριακή στα ανατολικά και νότια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχων. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis