Home / Ανεξήγητα / Λύθηκε το μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων»;

Λύθηκε το μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων»;

Εξαγωνικά σύννεφα, ένας ιδιαίτερα σπάνιος σχηματισμός νεφών, ο οποίος δημιουργεί «βόμβες αέρα» με ταχύτητα που ξεπερνά τα 170 μίλια την ώρα, ευθύνεται για το μυστήριο του τριγώνου των Βερμούδων αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι όταν ξεσπά μία τέτοια ανεμοθύελλα, μπορεί να βυθίσει πλοία στη θάλασσα και να οδηγήσει τα αεροπλάνα σε συντριβή.

Το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων στο Βόρειο Ατλαντικό, το οποίο έχει εμβαδόν 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει «κατηγορηθεί» ότι ευθύνεται για την εξαφάνιση τουλάχιστον 75 αεροπλάνων και εκατοντάδων πλοίων.

Ο μετεωρολόγος Randy Cerveny είπε στην Mirror ότι αυτοί οι σχηματισμοί νεφών πάνω από τον ωκεανό είναι στην ουσία βόμβες αέρα.

Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί έντονα καθοδικά ρεύματα αέρα και είναι ουσιαστικά εκρήξεις καθοδικού ανέμου από την βάση των νεφών και χτυπούν τον ωκεανό και κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα κύματα, τα οποία μπορεί να γίνουν τεράστια με την αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Οι ερευνητές προσθέτουν ότι τέτοιοι τεράστιοι σχηματισμοί νεφών εμφανίζονται στο δυτικό μέρος των Βερμούδων και εκτείνονται σε απόσταση από 20 έως 55 μίλια. «Τις περισσότερες φορές αυτοί οι σχηματισμοί δεν είναι ορατοί από την επιφάνεια της θάλασσα και σχηματίζονται τυχαία» είπε ο μετεωρολόγος του πανεπιστημίου του Colorado, Steve Miller.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό το φαινόμενο ευθύνεται για τις ξαφνικές εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» τα τελευταία 100 χρόνια. Σύμφωνα με την Daily Mail, στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» χάνονται κατά μέσο όρο 4 αεροπλάνα και 20 πλοία κάθε χρόνο.

πηγή : huffingtonpost.gr

About Kostas Athanasoulis