Home / Ειδήσεις / Κρέτσος για άδειες: Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές

Κρέτσος για άδειες: Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές

Συνέντευξη

Επανέλαβε πως αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός τότε υποχρέωση της πολιτείας είναι να επιστρέψει στο σύνολό του τα χρήματα στους δικαιούχους

«Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τις τηλεοπτικές άδειες είναι δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές», δηλώνει σήμερα ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης κύριος Λευτέρης Κρέτσος.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98.0, ο οποίος πρόσθεσε: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις όποιες και αν είναι», και επανέλαβε πως αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός τότε υποχρέωση της πολιτείας είναι να επιστρέψει στο σύνολό του τα χρήματα στους δικαιούχους.

«Θα λείψουν από άλλες δράσεις για την αντιμετώπιση των ανθρώπων που κινούνται στα όρια της φτώχειας, αλλά όμως η πολιτεία θα κάνει ότι νόμιμο προβλέπεται. Σημείωσε ωστόσο πως μια κλειστή ομάδα ολιγαρχών είχε στα χέρια της όλα τα προηγούμενα χρόνια ΜΜΕ, αφού Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ που δεν ρύθμισαν το τηλεοπτικό τοπίο χρωστούσαν στην διαπλοκή και δεν προχωρούσαν στον διαγωνισμό.

Ο κ. Κρέτσος, ανέφερε επίσης ότι μόνο ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha παρουσίασε το 2015 ισολογισμό ενώ σε ότι αφορά τους εργαζόμενους ΜΜΕ που μπορεί να χάσουν την δουλειά τους και εργάζονται σε μη αδειοδοτημένα κανάλια, τόνισε ότι προβλέπεται στην περίπτωση αυτή ειδική στήριξη, μέσα από επιδόματα ανεργίας με βάσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπάρχει από το 2009.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis