Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Europa League / Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός, δεν χάρισε… κΑστανα

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός, δεν χάρισε… κΑστανα

Νίκησε με 4-1 στο «Καραϊσκάκης»

Πειραιάς
Στην κορυφή του 2ου ομίλου έπιασε τον ΑΠΟΕΛ ο Ολυμπιακός, καθώς κατά διαστήματα απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και νίκησε άνετα 4-1 την Αστάνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την 3η αγωνιστική του Europa League. Δύο γκολ σημείωσε ο Σεμπά (34΄, 65΄) και από ένα οι Φιγκέιρας (25΄) και Ελιουνούσι (33΄). Ο Καμπανάνγκα στο 54΄ μείωσε για τους φιλοξενούμενους, αλλά στο 58΄ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κάνιας με 2η κίτρινη κάρτα.

Ο Ολυμπιακός, γνωρίζοντας ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, μπήκε δυνατά στο ματς, κυριάρχησε αμέσως και μόλις στο 3ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή με σουτ του Φιγκέιρας.

Δέκα λεπτά αργότερα, την καρφωτή δυνατή κεφαλιά του Ρέτσου απέκρουσε ο Έριτς. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν, στο 18′ ο Έριτς εξουδετέρωσε τη «βολίδα» του Μιλιβόγεβιτς και στο 25′ ήρθε το γκολ, με δημιουργό τον Φορτούνη, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική προσπάθεια μέσα στην περιοχή, γύρισε προς τον Φιγκέιρας κι αυτός με τη μία έκανε το 1-0.

Η ομάδα του Μπέντο είχε βρει πλέον εκρηκτικό ρυθμό και μέσα σε δύο λεπτά πέτυχε άλλα δύο γκολ. Ένα πανέμορφο σε εκτέλεση στο 33′ με τον Ελιουνούσι, που μπήκε από δεξιά και σούταρε στην απέναντι γωνία και άλλο ένα στο 34′, με τον Σεμπά να φεύγει μόνος μπροστά και να πλασάρει εύστοχα. Η μοναδική φορά που η Αστάνα έκανε αισθητή την παρουσία της ήταν στο 37′ με κοντινό σουτ του Άνισιτς στο δοκάρι του Λεάλι.

Πιο… χαλαρά μπήκε ο Ολυμπιακός στο β’ ημίχρονο και στο 54′ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Καμπανάνγκα, που εκμεταλλεύθηκε την ασταθή απόκρουση του Λεάλι, όμως στο 58′ έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κάνιας με 2η κίτρινη κάρτα για «κλάδεμα» στον Φορτούνη.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην ελληνική ομάδα να ανεβάσει τον δείκτη σε 4-1 στο 65′, με τον Καρντόσο να φεύγει από αριστερά και να γυρίζει στον Σεμπά, ο οποίος από κοντά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 70′ ο Καμπανάνγκα έχασε αυτό… που δεν χάνεται και στο 73′ ο Μιλιβόγεβιτς αποχώρησε τραυματίας και μπορεί να χάσει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αλλωστε, αυτό το κυριακάτικο ματς μάλλον «φρέναρε» τους «ερυθρόλευκους» κι έτσι τα τελευταία λεπτά κύλησαν με διαδικαστικό τρόπο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τόμπιας Στίλερ (Γερμανία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 58′ Κάνιας (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μποτία, Μιλιβόγεβιτς – Ταγκιμπέργκεν, Καμπανάνγκα, Μουζίκοβ, Τουμάσι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο):
Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς (73′ Καμπιάσο), Μάρτινς, Ελιουνούσι (69′ Μανθάτης), Σεμπά, Φορτούνης (79′ Μπουχαλάκης), Καρντόσο.

ΑΣΤΑΝΑ (Στάνιμιρ Στοΐλοφ):
Έριτς, Μπεϊσεμπέκοβ, Μάλι, Άνισιτς, Λογκβινέκο, Σόμκο, Ταγκιμπέργκεν (63′ Μουζίκοβ), Τουμάσι, Κάνιας, Καμπανάνγκα (72′ Ντεσπότοβιτς), Νουρσεμπάγιεβ (59′ Σίτοβ).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis