Home / Αθλητισμός / Κακή εμφάνιση και ήττα του Παναθηναϊκού, 72-57 από τη Μπαρτσελόνα

Κακή εμφάνιση και ήττα του Παναθηναϊκού, 72-57 από τη Μπαρτσελόνα

Επιστροφή του Πασκουάλ στη Βαρκελώνη

Αθήνα
Η επιστροφή του Τσάβι Πασκουάλ στην Βαρκελώνη μπορεί να ήταν αποθεωτική για τον ίδιο από το κοινό της Μπαρτσελόνα, αλλά για τον Παναθηναϊκό ήταν η χειρότερη εμφάνιση επί ημερών του Καταλανού στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Οι «πράσινοι»… υπέφεραν στο «Palau Blaugrana» από την Μπαρτσελόνα, η οποία «πάτησε» πάνω στην καταστροφική τρίτη περίοδο των Κυπελλούχων Ελλάδας (δέχθηκαν επιμέρους σκορ 21-9) και έφτασε άνετα στο τελικό 72-57, για την 10η αγωνιστική της Euroleague. Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα έχουν πλέον το ίδιο ρεκόρ, με «μοιρασμένες» νίκες και ήττες (5-5).

Με μόλις… 4/26 τρίποντα και αποδιοργανωμένη άμυνα η εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν προδιαγεγραμμένη για τους «πράσινους», απέναντι σε μία Μπαρτσελόνα που δεν πτοήθηκε από τα 3 φάουλ που είχε φορτωθεί από το πρώτο ημίχρονο ο κορυφαίος της απόψε Άντε Τόμιτς (16 πόντοι), καθώς διασώθηκε από τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας της (28/59 στα σουτ εντός πεδιάς).

Νικ Καλάθης (13π.), Τζέιμς Φελντέιν (13π.) και Κρις Σίνγκλετον (12π.) ήταν οι… διψήφιοι από πλευράς Παναθηναϊκού, αν και ο πρώτος απογοήτευσε στο αγαπημένο του κομμάτι, αυτό της δημιουργίας (μόλις 1 ασίστ). Σκιά του… εαυτού του ο Γιάννης Μπουρούρης (0π.), που προερχόταν από γαστρεντερίτιδα, όπως και οι Νίκολς, Ρίβερς και Παππάς….

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 36-31, 57-40, 72-57

Ό,τι κι αν δοκίμασε ο Τσάβι Πασκουάλ στο πρώτο δεκάλεπτο δεν κατάφερε να «αναχαιτίσει» την κυριαρχία του Άντε Τόμιτς μέσα στην «πράσινη» ρακέτα. Ο Κροάτης σέντερ «φόρτωσε» με… ευκολία 10 πόντους το αντίπαλο καλάθι και έκανε μεγάλη ζημιά στους «πράσινους», οι οποίοι πήραν… ανάσα όταν ο Τόμιτς έκατσε στον πάγκο για ανάσες στο τελευταίο δίλεπτο και με τον Σίνγκλετον να μην… αγχώνεται απέναντι στον Ντόρσεϊ πέτυχαν την ισοφάριση στο 10΄ (19-19). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, πάντως, ο Παναθηναϊκός ήταν… αγνώριστος.

Με την αστοχία (2/12τρ., 3/6β.) να έχει εγκατασταθεί στο «πράσινο στρατόπεδο», τον Καλάθη εκτός ρυθμού (1 μόλις ασίστ μέχρι το ημίχρονο) και τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο, ο Παναθηναϊκός είδε τους Κόπονεν, Περπέρογλου και Βεζένκοφ να εκτελούν από τα 6.75, να κερδίζουν τους αιφνιδιασμούς και στο 17΄ εκτοξεύουν τη διαφορά της Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά στο +8 (33-25).

Ωστόσο, η προφύλαξη των Τόμιτς, Ντόρσεϊ, οι οποίοι συμπλήρωσαν από 3 φάουλ και έχασαν το τελευταίο δίλεπτο, βοήθησε τους «πράσινους» να μαζέψουν τη διαφορά και να πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -5 (36-31).

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε σε άμυνα και επίθεση, με την Μπαρτσελόνα να τρέχει σε αυτό το διάστημα το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 21-9 και να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+17, 57-40). Οι «πράσινοι», οι οποίοι έδειχναν… χαμένοι μέσα στο παρκέ, είδαν τον Όλεσον να εκτελεί από τα 6.75 (2/2) σε αυτό το διάστημα, για να πάρει τη σκυτάλη ο Ράις (5 σερί πόντοι) και να την παραδώσει στον Κλαβέρ (5 σερί πόντοι), ο οποίος και εκτόξευσε τη διαφορά στο 30΄ τη διαφορά σε μη αναστρέψιμα επίπεδα… Τυπική διαδικασία για την Μπαρτσελόνα το τελευταίο δεκάλεπτο, με τους «πράσινους» να πληρώνουν την έλλειψη συγκέντρωσης σε όλους τους τομείς…

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Όρντοφ (Κροατία)

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ράις 10 (2), Χολμς, Ντόλμαν, Ντόρσεϊ 4, Κλαβέρ 7 (1), Βεζένκοφ 12 (2), Όλεσον 6 (2), Κόπονεν 5 (1), Ρένφρο 6, Περπέρογλου 6 (2), Τόμιτς 16.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγλετον 12, Νίκολς 6, Ρίβερς 7, Τζέιμς 2, Φώτσης, Παππάς 4, Φελντέιν 13 (3), Γκάμπριελ, Μπουρούσης, Καλάθης 13 (1).

*** Η Μπαρτσελόνα τίμησε τον Τσάβι Πασκουάλ πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης για την 12ετή προσφορά του Καταλανού στους «μπλαουγκράνα». Μάλιστα, από τα χέρια του Χουάν Κάρλος Ναβάρο ο τεχνικός του Παναθηναϊκού παρέλαβε δύο κάδρα. Το πρώτο έφερε τις υπογραφές όλων των παικτών της Μπαρτσελόνα και το δεύτερο έγραφε «Gracies Xavi» (σ.σ. Ευχαριστούμε Τσάβι).

*** Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ταξίδεψε στην Βαρκελώνη και παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια των «πράσινων».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis