Home / Ειδήσεις / Θύελλα αντιδράσεων στην ΕΡΤ για τις κρατήσεις στη μισθοδοσία Νοεμβρίου

Θύελλα αντιδράσεων στην ΕΡΤ για τις κρατήσεις στη μισθοδοσία Νοεμβρίου

Ο θυμός των εργαζομένων έφτασε μέχρι τον 4ο όροφο του ραδιομεγάρου

Οργή των εργαζομένων για την παρακράτηση χρημάτων για λογαριασμό δικηγορικής εταιρείας – Η ΕΡΤ δεν είναι εισπρακτική εταιρεία, έγραψε σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο Διονύσης Τσακνής που δήλωσε άγνοια για την απόφαση

Την οργή των εργαζομένων της ΕΡΤ προκάλεσε η χωρίς προειδοποίηση, όπως καταγγέλλουν, παρακράτηση μέρους του μισθού της στη μισθοδοσία Νοεμβρίου.

Θύματα έπεσαν όσοι εργαζόμενοι είχαν υπογράψει συμβάσεις με δικηγορικά γραφεία για την επαναπρόσληψή τους με το άνοιγμα ξανά της ΕΡΤ. Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη, μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα ενημερώνονταν ότι αυτή θα ήταν πρώτη από τις τρεις δόσεις του εργολαβικού δικαιώματος.

Ο θυμός των εργαζομένων έφτασε μέχρι τον 4ο όροφο όπου και το γραφείο του προέδρου του ΔΣ της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή ο οποίος την Παρασκευή με ηλεκτρονικό του μήνυμα προς όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ εξέφρασε την οργή του για το περιστατικό καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρξε προηγούμενη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως έγραφε, μάλιστα, στο e-mail «η ΕΡΤ δεν είναι εισπρακτική εταιρεία, ούτε αρπακτικό fund». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δε, του κ. Τσακνή για την ενέργεια της παρακράτησης δεν είχε γνώση ούτε ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης.

Το e-mail του Διονύση Τσακνή, σύμφωνα με το typologies.gr, ανέφερε τα εξής:

“Αγαπητοί συνάδελφοι!
Χτες το βράδυ ενημερώθηκα απο εργαζομένους που είχαν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με δικηγορικά γραφεία, ότι τους παρακρατήθηκε μέρος της μισθοδοσίας, προκειμένου να αποδωθεί στα εν λόγω γραφεία η αμοιβή τους για την επαναπρόσληψή τους.
Τέτοιες σοβαρές “πρωτοβουλίες” χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΔΣ, είναι απαράδεκτες. Η ΕΡΤ δεν είναι εισπρακτική εταιρία, ούτε αρπακτικό fund.
Έδωσα εντολή στην αρμόδια υπηρεσία, να καταθέσει στους λογαριασμούς σας το παρακρατηθέν ποσό και θα φέρω σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ το όλο θέμα.
Διονύσης Τσακνής
Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ

Επιπροσθέτως σας πληροφορώ, (παρέλειψα εκ παραδρομής να το αναφέρω στο μήνυμά μου) πως ούτε ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε λάβει γνώση της συγκεκριμένης πράξης.
Διονύσης Τσακνής
Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ”

Ακολούθησε συνάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ με την ΠΟΣΠΕΡΤ στην οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας, «η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα αναζητήσει κάθε νόμιμη οδό και θα ζητήσει γνωματεύσεις από τη νομική υπηρεσία της ΕΡΤ αλλά και από αλλού, ώστε κατόπιν να επανεξετάσει το θέμα της παρακράτησης επ’ ονόματι του γραφείου».

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis