Home / Ειδήσεις / Θα καταστρέψουν τα ρομπότ την ανθρωπότητα;

Θα καταστρέψουν τα ρομπότ την ανθρωπότητα;

Δεν είναι μικρό το ποσοστό των Βρετανών που πιστεύουν ότι τα ρομπότ θα μπουν σε λίγα χρόνια στην καθημερινότητά μας. Από την άλλη μεριά βέβαια, βρίσκεται εκείνο το ποσοστό που υποστηρίζει ότι οι αρνητικές συνέπειες από την ύπαρξη των ρομπότ δεν αργούν.

Σχεδόν έξι στους δέκα Βρετανούς ανησυχούν σχετικά με τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει για την ανθρωπότητα η αύξηση των ρομπότ, ενώ τέσσερις στους δέκα θεωρούν ότι μπορούν να ακόμα και να την καταστρέψουν ολοσχερώς.

Αναλυτικότερα, το 64% θεωρεί ότι η αλληλεπίδραση ανθρώπων και ρομπότ θα είναι κάτι συνηθισμένο τα επόμενα 50 χρόνια. Επίσης, σχεδόν τέσσερις στους δέκα Βρετανούς ή αλλιώς το 39% αναμένει τα ρομπότ να είναι μέρος της καθημερινής ζωής του ανθρώπου μέσα σε 25 χρόνια.

Οι ανησυχίες απηχούν σε εκείνες του  Στήβεν Χώκινγκ και του Έλον Μασκ, οι οποίοι πριν λίγες ημέρες προειδοποίησαν ότι τα ρομπότ αποτελούν «την μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη ύπαρξη».

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.000 Βρετανοί και η έρευνα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της νέας πολυαναμενόμενης σειράς Westworld, η οποία θα προβάλλεται στο HBO και η οποία έχει να κάνει με ρομπότ.

πηγή : newsauto.gr

About Kostas Athanasoulis