Home / Ειδήσεις / Η Microsoft παρουσίασε τον πρώτο της επιτραπέζιο υπολογιστή

Η Microsoft παρουσίασε τον πρώτο της επιτραπέζιο υπολογιστή

Θα προσθέσει δυνατότητες 3D στα Windows 10

Ο υπολογιστής με την ονομασία Surface Studio έχει μεγάλη οθόνη αφής 28 ιντσών (71 εκατοστών) και πάχους μόνο 12,5 χιλιοστών, στην οποία μπορεί κανείς να γράψει με ηλεκτρονική πένα

Η Microsoft παρουσίασε τον πρώτο επιτραπέζιο υπολογιστή (desktop) που έχει ποτέ κατασκευάσει. Ο υπολογιστής με την ονομασία Surface Studio έχει μεγάλη οθόνη αφής 28 ιντσών (71 εκατοστών) και πάχους μόνο 12,5 χιλιοστών, στην οποία μπορεί κανείς να γράψει με ηλεκτρονική πένα.

Θα αρχίσει να πωλείται στις ΗΠΑ στα μέσα Δεκεμβρίου, σε τιμή 3.000 έως 4.200 δολαρίων, συνεπώς δεν προορίζεται για την ευρεία μάζα των καταναλωτών, αλλά ανταγωνίζεται κορυφαία αντίστοιχα μοντέλα της Apple.

Παράλληλα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC, η εταιρεία ανακοίνωσε μια επερχόμενη δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Windows 10, η οποία προσθέτει τρισδιάστατες δυνατότητες σε σταθερές και φορητές συσκευές με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Το νέο Windows 10 Creator Update, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017, θα επιτρέψει στις φορητές συσκευές να «σκανάρουν» ένα αντικείμενο από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες σε μια φωτογραφία. Θα προσθέτει επίσης τρισδιάστατα γραφικά στο λογισμικό παρουσιάσεων PowerPoint, καθώς και μια νέα εφαρμογή «Paint 3D» για την επεξεργασία προσομοιώσεων 3D.

Ακόμη, η Microsoft αποκάλυψε ότι διάφορες εταιρείες (Acer, Dell, HP, Lenovo) θα κατασκευάσουν νέα «σετ» εικονικής πραγματικότητας συμβατά με τα Windows 10 (το φθηνότερο θα κοστίζει μόνο 300 δολάρια). Οι νέες αυτές δυνατότητες αναμένεται να ικανοποιήσουν τους παίκτες βιντοπαιγνιδιών και όχι μόνο.

Τέλος, η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο φορητό υπολογιστή Surface Book i7, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας και καλύτερα γραφικά.

Πάνω από 400 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως χρησιμοποιούν πλέον τα Windows 10, αλλά πολύ περισσότεροι «τρέχουν» ακόμη τα δημοφιλέστατα Windows 7.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis