Home / Διεθνή / Ετοιμοπόλεμος ο Πούτιν: Καλεί τους Ρώσους να επιστρέψουν στην πατρίδα

Ετοιμοπόλεμος ο Πούτιν: Καλεί τους Ρώσους να επιστρέψουν στην πατρίδα

Τι γράφει ο ξένος Τύπος

Η πληροφορία αυτή έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι το Κρεμλίνο έχει ήδη μεταφέρει πυραύλους ικανούς να έχουν πυρηνικά κοντά στα σύνορα με την Πολωνία

Έτοιμος για πόλεμο φέρεται να είναι ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, έδωσε εντολή στους υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους, τους πολιτικούς και τα παιδιά τους που βρίσκονται στο εξωτερικό, να επιστρέψουν άμεσα στη «Μητέρα Πατρίδα».

Ρωσικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να προετοιμάζεται για παγκόσμιο πόλεμο την ώρα που χειροτερεύουν οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και με πολλές άλλες δυτικές χώρες.

Η πληροφορία αυτή έρχεται στο φως από το ρωσικό site Znak.com μετά την αποκάλυψη ότι το Κρεμλίνο έχει ήδη μεταφέρει πυραύλους ικανούς να έχουν πυρηνικά κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Η επίμαχη ανάρτηση με τον τίτλο: «Στην πατρίδα!»

Ο πρώην σοβιετικός ηγέτης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, έχει προειδοποιήσει ότι η κατάσταση βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο εξαιτίας των ιδιαίτερα τεταμένων σχέσεων Ρωσίας και ΗΠΑ. 

Ο Πούτιν έδωσε εντολή σε ανώτατους αξιωματούχους, πολιτικούς και τα παιδιά τους σε όλο τον κόσμο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Star».

Η εντολή έρχεται την ώρα που κλιμακώνονται οι ήδη τεταμένες σχέσεις της Μόσχας με τις ΗΠΑ για το συριακό αλλά και την ακύρωση της επίσκεψης του Πούτιν – την τελευταία στιγμή – στο Παρίσι όπου είχε συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ.

«Αυτό είναι ένα από τα μέτρα για την προετοιμασία της ρωσικής ελίτ σε κάποιο μεγάλο πόλεμο», δηλώνει ο Ρώσος αναλυτής, Στανισλάβ Μπελκόβσκι στην «Daily Star».

Aπό την πλευρά του, ο Ρώσος αντιπτέραρχος εν αποστρατεία Εβγκένι Μπουζίνσκι τόνισε στο BBC πως, αν η κατάσταση κλιμακωθεί, τότε η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.

«Αν θέλουν μία αντιπαράθεση, θα την έχουν. Αλλά δεν θα είναι μία αντιπαράθεση που θα βλάπτει μόνο τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Πούτιν ακύρωσε τη προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Παρίσι με τον Ολάντ να κατηγορεί τη Μόσχα ότι έχει διαπράξει έγκλημα πολέμου βοηθώντας τις συριακές δυνάμεις να βομβαρδίζουν το Χαλέπι.

Ο Ρώσος αναλυτής εξωτερικής πολιτικής, Φιοντόρ Λουκιάνοφ, θεωρεί την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στο Παρίσι ως ένα σοβαρό βήμα με ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις με τη Δύση.

«Αυτό είναι μέρος της ευρύτερης κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης αλλά και της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ», είπε ο Λουκιάνοφ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis