Home / Ειδήσεις / Ελληνες επιχειρηματίες, τραπεζίτες και 5 υπουργοί στη Νέα Υόρκη προς αναζήτηση επενδυτικών κεφαλαίων

Ελληνες επιχειρηματίες, τραπεζίτες και 5 υπουργοί στη Νέα Υόρκη προς αναζήτηση επενδυτικών κεφαλαίων

Πέντε έλληνες υπουργοί, επιχειρηματίες και τραπεζίτες θα βρεθούν στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης προκειμένου να συμμετέχουν στο 18 Greek Investor Forum, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Η αναζήτηση επενδυτικών κεφαλαίων, που είναι και ο στόχος του 18ου ετήσιου Greek Investor Forum που διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το New York Stock Exchange και την παρουσία της Wall Street, αποτελεί εκ των πραγμάτων, συνάρτηση της πορείας της δεύτερης αξιολόγησης. Μια επιτυχής ολοκλήρωση εντός του χρονοδιαγράμματος θα διασφαλίσει τη βεβαιότητα, οικονομική και πολιτική που αναζητούν οι επενδυτές.

Στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει μια ευκαιρία να αποκτήσει κάποιες προσβάσεις στο περιβάλλον του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με δεδομένο ότι μεταξύ των προσκεκλημένων –σε ρόλο τιμώμενου προσώπου– θα είναι ο Ουίλμπουρ Ρος, ανώτερος οικονομικός σύμβουλος του νέου προέδρου και μελλοντικός υπουργός Εμπορίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Forum το «παρών» θα δώσουν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και η υπουργός Τουρισμού Ελένα Κουντουρά, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Στην εκδήλωση θα βρίσκεται και ένας σημαντικός αριθμός παραγόντων της αμερικανικής οικονομικής και επενδυτικής κοινότητας. Από την πλευρά του επενδυτικού τραπεζικού τομέα θα εκπροσωπηθούν  οι Goldman Sachs, Deutsche Bank, BNP Paribas, Citi, UBS, Credit Suisse και Bank of America Merrill Lynch.

Στο Metropolitan Club θα βρεθούν επίσης παράγοντες ξένων επενδυτικών κεφαλαίων που είτε εμπλέκονται σε επενδύσεις στην Ελλάδα είτε ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. Ετσι θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Apollo Management International, η BlackRock, η Fortress Investment Group, η York Capital, η Oaktree Capital και η WL Ross & Co.

Στη Νέα Υόρκη θα βρεθούν βεβαίως και Ελληνες επιχειρηματίες και τραπεζίτες. Θα εκπροσωπηθούν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενώ εκεί θα είναι εκεί και ο συντονιστής σύμβουλος της ΕΚΤ για την Ελλάδα, Francesco Drudi, ο διευθυντής της Ε.Ε., Declan Costello, ο επικεφαλής στρατηγικής του European Stability Mechanism, Nicola Giammarioli, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν την οικονομική πορεία των επιχειρήσεων τους αλλά και το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, ο διευθύνων σύμβουλος των Ελλληνικών Πετρελαίων, Γρηγόρης Στεργιούλης, ο CEO της Lamda Development Οδθυσσέας Αθανασίου, ο πρόεδρος της Aegean Ευθύμιος Βασιλάκης. Από την πλευρά των τραπεζών ο οι επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης και της Eurobank ο Νικόλας Καραμούζης.

iefimerida.gr

About Andreas Chondros