Home / Διεθνή / Εκλέρ 676 μέτρων για να γλείφουν οι Βέλγοι τα δάχτυλά τους

Εκλέρ 676 μέτρων για να γλείφουν οι Βέλγοι τα δάχτυλά τους

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Βερβιέ, Βέλγιο
Ένα εκλέρ σοκολάτας μήκους 676 μέτρων και 614 εκατοστών κατάφερε να παρασκευάσει ο βέλγος σοκολατοποιός Ζαν-Φιλίπ Νταρσί με τη βοήθεια 30 μαθητευόμενων ζαχαροπλαστών.

Το γλύκισμα φτιάχτηκε με την ευκαιρία της «Σοκολατοποιίας», της Έκθεσης Σοκολάτας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος της Βερβιέ στη Βαλονία του Βελγίου, κι έτσι καταρρίφθηκε το ρεκόρ που κατείχε ελβετός αρτοποιός για ένα εκλέρ σοκολάτας μήκους 503 μέτρων.

«Δεν είναι δύσκολη η παρασκευή ενός εκλέρ σοκολάτας, δύσκολη είναι η διαχείριση τόσο μεγάλων ποσοτήτων» δήλωσε ο Ζαν-Φιλίπ Νταρσί στην ιστοσελίδα του δικτύου RTL.

«Χρειάζονται περισσότερα από 750 κιλά πρώτων υλών για την παρασκευή του εκλέρ, στη συνέχεια πρέπει να παρασκευαστεί και να ψηθεί όλη η ζύμη του, να προετοιμαστούν οι κρέμες ζαχαροπλαστικής. Συνεπώς, αυτό σημαίνει πολύ δουλειά» εξήγησε.

Στο τέλος της βραδιάς της έκθεσης το γιγάντιο εκλέρ κόπηκε σε κομμάτια και πωλήθηκε προς όφελος της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Foyer Lucie», που λειτουργεί με την έγκριση της γαλλικής κοινότητας του Βελγίου και προσφέρει βοήθεια σε παιδιά οικογενειών με προβλήματα, παρέχοντάς τους φιλοξενία και εκπαιδευτική βοήθεια.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis