Home / Ειδήσεις / Εκδίδονται αλλά παραμένουν στην Ελλάδα τρεις Τούρκοι πραξικοπηματίες

Εκδίδονται αλλά παραμένουν στην Ελλάδα τρεις Τούρκοι πραξικοπηματίες

Ενώ χθες είχε αποφασιστεί να μην εκδοθούν τρεις άλλοι από την ομάδα των «8»

Μετά τη σημερινή απόφαση του Εφετείου για έκδοση στην Τουρκία, άσκησαν έφεση που θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο – Μέχρι τότε θα μείνουν κρατούμενοι στην Αθήνα – Ασκήθηκε έφεση και για τη μη έκδοση των άλλων τριών

Να εκδοθούν στην Τουρκία οι τρεις από τους οχτώ κατηγορούμενους για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, που είχαν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο μια ημέρα μετά, αποφάσισε το Εφετείο.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι τρεις θα εκδοθούν στην Τουρκία, για προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του κοινοβουλίου και για αρπαγή ελικοπτέρου.

Το Εφετείο αποφάσισε να μην εκδοθούν για το αδίκημα της απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου προέδρου.

Και οι τρεις Τούρκοι θα υποβάλουν έφεση, ενώ μέχρι την εκδίκασή της στον Άρειο Πάγο, θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Οι τρεις Τούρκοι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι δεν είναι πραξικοπηματίες και ότι αν εκδοθούν στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη, αλλά κινδυνεύουν να υποβληθούν σε βασανιστήρια και εξευτελισμό.

Ακόμη επισήμαναν ότι μετά τα γεγονότα του Ιουλίου, οι σύζυγοί τους απολύθηκαν από τις εργασίες τους και οι οικογένειές τους είναι όμηροι. Μάλιστα είπαν ότι δεν τους επιτρέπουν ούτε καν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Τη Δευτέρα το συμβούλιο εφετών αποφάσισε να μην εκδοθούν στην Τουρκία τρεις άλλοι από την ομάδα των «8», απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης που εκφράστηκε δια του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος δήλωσε ότι «προσδοκία της Τουρκίας είναι να εκδώσει τους πραξικοπηματίες, τους ανθρώπους που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ. Από την Ελλάδα περιμένουμε να μας δώσει όλα τα μέλη της οργάνωσης αυτής».

Την Τρίτη, ωστόσο, έγινε γνωστό ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιώγας άσκησε έφεση κατά της ομόφωνης χθεσινής απόφασης.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis