Home / Ελλάδα / Εγκύκλιος «φωτιά» από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – Μειώσεις στις νέες συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Εγκύκλιος «φωτιά» από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – Μειώσεις στις νέες συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Κακά μαντάτα για του ασφαλισμένους του δημοσίου φέρνει η νέα εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Δείτε ποιες ομάδες ασφαλισμένων θα υποστούν περικοπές…

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» προβλέπεται ότι οι συντάξεις όσων αποχώρησαν με καθεστώς αναστολής σύνταξης πριν τις 13 Μαΐου, την ημερομηνία έναρξης ισχύς του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν και επανήλθαν στην υπηρεσία μετά από αυτή την ημερομηνία, θα επανυπολογιστούν με το νέο νόμο χωρίς να προστατεύονται από την προσωπική διαφορά.

Αν δηλαδή η σύνταξή τους είχε καθοριστεί στα 1.000 ευρώ και η νέα σύνταξη είναι 800 ευρώ, δεν θα έχουν ως προσωπική διαφορά τα 200 ευρώ αλλά η σύνταξή τους θα είναι πλέον τα 800 ευρώ.

Η «Καθημερινή» αναφέρει πως χαμένοι είναι ακόμη

Οι μεγάλοι χαμένοι από τη νέα εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους – Τι προβλέπεται για τους στρατιωτικούς

Νέα ανατροπή-σοκ φέρνει σε δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς η εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου καθώς βάσει του κειμένου οι νέες συντάξεις για τις κατηγορίες αυτές των εργαζομένων θα είναι μειωμένες από 15% έως 25%.

Η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει έξι μήνες μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις ομάδες ασφαλισμένων που θα υποστούν περικοπές ανεξάρτητα από το πότε υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης.

Στην εγκύκλιο, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, προβλέπεται ότι οι συντάξεις όσων αποχώρησαν με καθεστώς αναστολής σύνταξης πριν τις 13 Μαΐου, την ημερομηνία έναρξης ισχύς του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν και επανήλθαν στην υπηρεσία μετά από αυτή την ημερομηνία, θα επανυπολογιστούν με το νέο νόμο χωρίς να προστατεύονται από την προσωπική διαφορά. Αν δηλαδή η σύνταξή τους είχε καθοριστεί στα 1.000 ευρώ και η νέα σύνταξη είναι 800 ευρώ, δεν θα έχουν ως προσωπική διαφορά τα 200 ευρώ αλλά η σύνταξή τους θα είναι πλέον τα 800 ευρώ.

Στους μεγάλους χαμένους, όπως γράφει η Καθημερινή, συγκαταλέγονται:

  • οι δημόσιοι υπάλληλοι που ενώ είχαν αποχωρήσει αππό τις υπηρεσίες τους με αναστολή πριν από την έναρξη του νόμου Κατρούγκαλου – 13 Μαΐου 2016 – θα λάβουν σύνταξη υπολογισμένη με τον νέο τρόπο
  • οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν δύο συντάξεις
  • οι μέχρι σήμερα δικαιούχοι οικογενειακών παροχών καθώς επιβάλλονται εισοδηματικά κριτήρια
  • όσοι λαμβάνουν κύρια σύνταξη άνω των 2.000 ευρώ ή άθροισμα συντάξεων έως 3.000 ευρώ καθώς θα υποστούν τον «κόφτη» στο ανώτατο πλαφόν ανεξάρτητα από το αν κατέθεσαν την αίτηση συνταξιοδότησής τους πριν ή μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού.

 

About Andreas Chondros