Home / Διεθνή / Δολοφονική επίθεση σε αξιωματούχο του AKP στη Νοτιοανατολική Τουρκία

Δολοφονική επίθεση σε αξιωματούχο του AKP στη Νοτιοανατολική Τουρκία

Το PKK δείχνουν οι Αρχές

Ντιγιάρμπακιρ, Τουρκία
Έναν αξιωματούχο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) πυροβόλησαν και σκότωσαν κούρδοι αντάρτες τη Δευτέρα το βράδυ στη Νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονική επίθεση εναντίον στελέχους του κυβερνώντος κόμματος που σημειώνεται τις τελευταίες δύο ημέρες στην περιοχή.

Ο Ντεριάν Ακτέρτ, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του AKP στην πόλη Ντίκλε της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, δέχθηκε επίθεση στο γραφείο του στις 22.30 της Δευτέρας (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και οι δράστες φέρονται να είναι μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), όπως ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον ενός βενζινάδικου το οποίο ανήκει στον Ακτέρτ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του επί τόπου. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν άλλα θύματα από την επίθεση, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή, άγνωστοι δράστες σκότωσαν τον Αϊντίν Μούστου, αναπληρωτή επικεφαλής του AKP στην πόλη Οζάλπ της επαρχίας Βαν, περίπου 350 χιλιόμετρα ανατολικά του Ντιγιάρμπακιρ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

About Kostas Athanasoulis