Home / Βίντεο / Δολοφονία στην Πανόρμου: Τι δηλώνει ο δράστης – Απολογείται την Τρίτη

Δολοφονία στην Πανόρμου: Τι δηλώνει ο δράστης – Απολογείται την Τρίτη

Πήρε προθεσμία

Του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοχρησία – Είπε στους δημοσιογράφους, έξω από την Ευελπίδων, ότι ήταν σε άμυνα

Δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας στον 62χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, στην συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, στους Αμπελόκηπους.

Ο δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του σήμερα από το γραφείο του εισαγγελέα είπε: «Ημουν σε άμυνα, ζητάω συγγνώμη».

Ο δράστης εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου στην ΓΑΔΑ, όπου παρέδωσε και το όπλο του εγκλήματος και στην συνέχεια συνελήφθη.

Τα κίνητρα του φόνου δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστά από την Αστυνομία, ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός, δημιουργούσε προβλήματα γενικώς στη γειτονιά, ενώ με το θύμα είχε διαμάχη από παλιά.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν μάρτυρες στους αστυνομικούς, ο δράστης στο παρελθόν πήγαινε για γυμναστική στο γυμναστήριο του θύματος, αλλά ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου τον απομάκρυνε, καθώς δημιουργούσε προβλήματα. Το τελευταίο πάντως που ενόχλησε τον δράστη, ήταν ότι ο 62χρονος, ο οποίος έμενε στην οδό Βατοπεδίου, είχε τοποθετήσει κάμερες στο μπαλκόνι του, καθώς και σε άλλα σημεία στο γυμναστήριο.

Ο δράστης, εκτός από συνταξιούχος αστυνομικός, είχε κατέβει και ως υποψήφιος με τον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής στο νομό Μεσσηνίας το 2012, καταλαμβάνοντας την 3η θέση μεταξύ των συνυποψήφιων του από το ίδιο κόμμα. Μάλιστα, είχε πρωτοστατήσει και στη δημιουργία των “Ταγμάτων Ασφαλείας”, ενώ είχε αποστείλει ανακοίνωση σε τοπική εφημερίδα της Πελοποννήσου, με την οποία καλούσε τους νέους σε αφύπνιση κι επιστράτευση.

Οι στιγμές του τρόμου

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 17:45 χθες το απόγευμα, όταν οι διερχόμενοι, αλλά και οι κάτοικοι στη διασταύρωση των οδών Βατοπεδίου και Πανόρμου άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, εξαιτίας τριών διαδοχικών πυροβολισμών που άκουσαν.

Όταν οι σφαίρες σταμάτησαν να ηχούν, τότε όλοι πετάχτηκαν έξω απο τις… κρυψώνες τους, για να δουν τι είχε συμβεί. Στην άκρη του δρόμου αντίκρισαν ένα άτομο να κείτεται στο έδαφος μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ την ίδια ώρα ένας άλλος άντρας με γρήγορα βήματα χανόταν προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Την παγωμάρα γρήγορα διαδέχτηκε το σοκ. Ο άνδρας που ψυχορραγούσε ήταν σε όλους γνωστό και φιλικό τους πρόσωπο. Ο ιδιοκτήτης του συνοικιακού γυμναστηρίου, για τον οποίο όλοι οι κάτοικοι της γειτονιάς έτρεφαν απεριόριστη εκτίμηση. Ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, ο ανδρας άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα από τους πυροβολισμούς που δέχτηκε.

Φόνος για μια κάμερα

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο άντρες είχαν αρχίσει να λογομαχούν απο νωρίς το μεσημέρι, ενω κάποια στιγμή πιάστηκαν στα χέρια. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι σχέσεις τους ηταν τεταμένες, καθώς το θύμα είχε κάνει αρκετές φορές παρατηρήσεις στον ιδιόρρυθμο συνταξιούχο αστυνομικό. Οι κάτοικοι μιλούν για το δράστη ως έναν άνθρωπο που δημιουργούσε συχνά προβλήματα και τσακώνονταν συνεχώς με τους γείτονες του.

Ο άντρας που διατηρούσε το γυμναστήριο στην περιοχή για περισσότερα από 25 χρόνια μετακόμισε από τους Αμπελοκήπους στην οδό Βατοπεδίου πριν από λίγο καιρό, καθώς αγόρασε ένα ισόγειο διαμέρισμα σε πολυκατοικία. Στο ίδιο κτίριο έμενε κι ο αστυνομικός.

Το θύμα, προκειμένου να αποφύγει κάποια ανεπιθύμητη επίσκεψη διαρρηκτών στο σπίτι του, τοποθέτησε στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του μια κάμερα. Η κάμερα αυτή ήταν και η αιτία του κακού για ό,τι συνέβη χθες το απόγευμα. Ο αστυνομικός, ο οποίος μάλιστα αθλούνταν στο γυμναστήριο, του ζητούσε επίμονα να την αφαιρέσει.

Η απαίτηση του συνταξιούχου αστυνομικού δεν έγινε ποτέ δεκτή, με αποτέλεσμα το απόγευμα της Παρασκευής τα πράγματα να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο. Ο αστυνομικός, μετά τη συμπλοκή του με τον άνδρα, πήγε σπίτι του, πήρε το περίστροφο που διαθέτει και βγήκε πάλι στο δρόμο, αναζητώντας τον αντίπαλό του. Τον συνάντησε έξω από το γυμναστήριο και χωρίς δεύτερη σκέψη, τον πυροβόλησε τρεις φορές, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι η μία σφαίρα βρήκε τον άτυχο άνδρα στο κεφάλι και οι άλλες δύο στη θωρακική και κοιλιακή χώρα.

Τι λέει ο δράστης

«O πελάτης μου έχει μετανιώσει, λέει ότι μακάρι να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω», ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο συνήγορος του δράστη, Νικόλαος Τούμπας.

Η εκδοχή του κατηγορούμενου, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είναι ότι δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από το θύμα. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, το όπλο το έφερε νόμιμα, αφού είναι συνταξιούχος αστυνομικός και είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας, ενώ υπογράμμισε ότι είναι απολύτως αναληθές ότι πήγε σπίτι για να πάρει το όπλο. «Η συμπλοκή έγινε μπροστά στην πολυκατοικία του και δεν πήγε στο σπίτι να πάρει όπλο, σε καμία περίπτωση», τόνισε ο κ. Τούμπας.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis