Home / Διεθνή / Δεκάδες συλλήψεις για μίζες σε εργολαβίες μεγάλων έργων στην Ιταλία

Δεκάδες συλλήψεις για μίζες σε εργολαβίες μεγάλων έργων στην Ιταλία

Σε εξέλιξη η έρευνα

Ρώμη, Ιταλία
Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη στην Ιταλία για μίζες στο πλαίσιο εργολαβιών που αφορούσαν μεγάλα έργα.

Στους συλληφθέντες, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβάνεται και ο Τζαντομένικο Μονόρκιο, γιος του πρώην Γενικού Λογιστή του Κράτους. Παράλληλα εστάλη κλήση σε απολογία και στον Τζουζέπε Λουνάρντι, γιο του Ιταλού πρώην υπουργού Μεταφορών και υποδομών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

Η έρευνα και η όλη δικαστική υπόθεση βασίζονται μεταξύ άλλων και σε εικόνες από κρυφές κάμερες που είχαν τοποθετήσει οι καραμπινιέροι, και οι οποίες κατέγραψαν την παράνομη παράδοση χρημάτων -μίζες σε μετρητά- που φέρονται να δόθηκαν προκειμένου να εξασφαλισθούν σημαντικές εργολαβίες.

Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας συνεχίζει τις συλλήψεις επιχειρηματιών και ανώτερων υπαλλήλων, οι οποίοι είχαν άμεση σχέση με την κατασκευή μέρους του νέου σιδηροδρομικού δικτύου που ενώνει τις πόλεις της Γένοβα και του Μιλάνου. Οι κύριες κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν διαφθορά, ευθύνη για διαβλητούς δημόσιους διαγωνισμούς και υπεξαιρέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει μέχρι αυτή τη στιγμή, το κόστος των δημοσίων έργων που θεωρείται ότι ανατέθηκαν σε συγκεκριμένες εταιρίες χάρη σε ανορθόδοξες μεθόδους διαφθοράς, ξεπερνά τα 320 εκατομμύρια ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis