Home / Ειδήσεις / Βρετανία: Στην κορυφή των πωλήσεων το άλμπουμ των Rolling Stones

Βρετανία: Στην κορυφή των πωλήσεων το άλμπουμ των Rolling Stones

Έφτασε στα 106.000 αντίτυπα

Η γέννηση του 8ου παιδιού του Μικ Τζάγκερ αποδείχθηκε ευεργετική για το αειθαλές συγκρότημα

Το θρυλικό συγκρότημα των Rolling Stones σκαρφάλωσε σήμερα στην κορυφή του καταλόγου των πωλήσεων άλμπουμ στη Βρετανία, για πρώτη εδώ και 20 χρόνια, αφού γιόρτασε την γέννηση του όγδοου παιδιού του τραγουδιστή τους Μικ Τζάγκερ.

Το «Blues & Lonesome», ο πρώτος δίσκος που ηχογράφησαν σε στούντιο από το 2005, έχει μέχρι στιγμής πουλήσει 106.000 αντίτυπα στη Βρετανία μετά την κυκλοφορία του την 2α Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το επίσημη αρχή καταμέτρησης των πωλήσεων, Official Charts Company. Ο δίσκος έχει καταγράψει την δεύτερη καλύτερη πορεία σε διάστημα μίας εβδομάδας το έτος 2016 στη Βρετανία, πίσω από το άλμπουμ «Blackstar» του Ντέιβιντ Μπάουι.

Παραγωγής της δισκογραφικής εταιρείας Polydor Records, ο δίσκος αποτελείται από διασκευές τραγουδιών της μπλουζ: του Τζίμι Ριντ, του Ουίλι Ντίξον, του Έντι Τέιλορ, του Λιτλ Ουόλτερ και του Χάουλιν Γουλφ. «Αυτός ο δίσκος είναι ένας φόρος τιμής στους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, εκείνους που μας έκαναν να θέλουμε να ασχοληθούμε με τη μουσική. Είναι ο λόγος για τον οποίο φτιάξαμε ένα συγκρότημα» εξήγησε πρόσφατα στους New York Times ο Μικ Τζάγκερ, που έγινε για όγδοη φορά πατέρας σε ηλικία 73 ετών.

Τα δώδεκα κομμάτια του δίσκου ηχογραφήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 στα British Grove Studios, στο Λονδίνο. Το τελευταίο άλμπουμ των Rolling Stones που σκαρφάλωσε στην κορυφή του καταλόγου των δίσκων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν το «Woodoo Lounge» το 1994.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis