Home / Αθλητισμός / «Βαθμός» στη Λιέγη για τον Παναθηναϊκό που… έχασε δικό του ματς

«Βαθμός» στη Λιέγη για τον Παναθηναϊκό που… έχασε δικό του ματς

Από 0-2, το έκανε 2-2 η Σταντάρ

Λιέγη, Βέλγιο
Ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντικό βαθμό στο Βέλγιο με τη Σταντάρ Λιέγης (2-2), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Europa League. Σκόρερ και των δύο τερμάτων του «τριφυλλιού» ήταν ο Ιμπάρμπο (12΄, 36΄), ενώ για την ομάδα του Γιάνκοβιτς μείωσε ο Ζούνιορ με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στο 82΄ ο Μπελφοντίλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι «πράσινοι», αν και προηγήθηκαν 2-0, δεν κατάφεραν να φύγουν με το πρώτο τους «τρίποντο» από την έδρα της Σταντάρ για δύο λόγους. Πρώτα-πρώτα από ολέθριο λάθος του διαιτητή Στεφάνσκι να δώσει πέναλτι (ανύπαρκτο) στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, χάρις στο οποίο οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 και κατά δεύτερο εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που είχαν με αρκετούς παίκτες τους, τόσο πριν το ματς (Μπεργκ), όσο και στη διάρκειά του (Ζέκα, Σάμπα). Παρ΄ όλα αυτά κατάφεραν να πάρουν έναν πολύτιμο βαθμό, που μπορεί να αποδειχθεί… χρυσός, με την προϋπόθεση να κερδίσουν στις 3 Νοεμβρίου τη Σταντάρ στο Απόστολος Νικολαΐδης.

Απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο 45λεπτο ήταν ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» αρίστευσαν στον τομέα της τακτικής. Όλες οι γραμμές δούλευαν… ρολόι, οι Λέτο, Ιμπάρμπο έκαναν… όργια στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, με την ομάδα του Στραματσόνι να κλείνει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Στιλ κι αν εξαιρέσει κανείς μία φάση με τον Μπελφοντίλ στον 21΄, ο Βρετανός πορτιέρε πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της καριέρας του.

Η αστοχία και η ατυχία που είχε πριν από λίγο καιρό στο Βίγκο ο Παναθηναϊκός, αυτή την φορά δεν…εμφανίστηκαν. Απόψε οι παίκτες του «τριφυλλιού»αποδείχθηκαν πολύ πιο αποτελεσματικοί και κατάφεραν σε δύο τελικές προσπάθειες που είχαν στο πρώτο 45λεπτο να πετύχουν ισάριθμα τέρματα.

«Δράστης» και στις δύο περιπτώσεις ήταν ο Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ο Κολομβιανός, που έχει ακούσει ουκ ολίγα για τις ημιτελείς προσπάθειές του στα τελειώματα που επιχειρεί, άνοιξε το σκορ στο 12΄ με εξαιρετικό σουτ από πολύ πλάγια στην περιοχή, ενώ στο 36΄, από το συνδυασμό Λεντέσμα, Λέτο, έγινε αποδέκτης της μπάλας από το 1-2 με τον Αργεντινό και με άψογο πλασέ «έγραψε» το 2-0.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι δεν θα άλλαζε τίποτα στο πρώτο μέρος, με τους Βέλγους να τα έχουν χαμένα, ένα διαιτητικό λάθος έδωσε ξανά το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ελπίζουν. Ο Ορλάντο Σα έπεσε στην περιοχή του Παναθηναϊκού από μαρκάρισμα του Κουτρουμπή, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επαφή, και ο Πολωνός, Στεφάνσκι με υπόδειξη του βοηθού τελικής γραμμής υπέδειξε πέναλτι.

Ο Εντμίλσον Ζούνιορ μείωσε, παρά την προσπάθεια του Στιλ (1-2) με τους «πράσινους» να μη μπορούσαν να το πιστέψουν, ιδιαίτερα ο Στραματσόνι που ήταν έξαλλος με το σφύριγμα της λήξης. Κίτρινη κάρτα για τον ίδιο λόγο δέχτηκε και ο Ζέκα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ρεβάνς με τους Βέλγους στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Το γκολ στην εκπνοή του ημιχρόνου ανέβασε ψυχολογικά την ομάδα του Γιάνκοβιτς, η οποία μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη με στόχο να ισοφαρίσει γρήγορα. Σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο οι «πράσινοι» δε μπορούσαν να βγάλουν ούτε μία αξιόλογη αντεπίθεση, με αποτέλεσμα να βρίσκονται μόνιμα σε θέση άμυνας. Η Σταντάρ έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 66΄ με τον Σα να μη μπορεί να σκοράρει μπροστά από τον Στιλ, ωστόσο, η πίεσή της έφερε αποτέλεσμα στο 82΄ με το απευθείας φάουλ του Μπελφοντίλ, που αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού (2-2)

Διαιτητής:
Στεφάνσκι (Πολωνία)

Κίτρινες: Τρεμπέλ – Λέτο, Σάμπα, Ζέκα (χάνει το επόμενο ματς), Βιγιαφάνες (χάνει το επόμενο ματς), Λεντέσμα

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Ζιλέ, Ντοσεβί (63΄ Μπενζά), Σολτς, Εντμίλσον, Τρέμπελ, Αντράντε, Φάι, Λαΐφης, Σισέ (72΄ Ενό) , Σα, Μπελφοντίλ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Σάμπα (46΄ Ιβάνοφ), Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ζέκα (78΄ Εμποκού), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Λέτο (74΄ Λουντ)

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis