Home / Ελλάδα / Αυτά ειπώθηκαν από Ομπάμα – Τσίπρα στο Μαξίμου!

Αυτά ειπώθηκαν από Ομπάμα – Τσίπρα στο Μαξίμου!

Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Μπαράκ Ομπάμα στο τέλος της σκάλας και μαζί ανέβηκαν τα σκαλιά για να μπουν στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου

Παρακάτω τα όσα δήλωσαν:

Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού:

«Είναι για εμάς μεγάλη τιμή να έχεις επιλέξει την Ελλάδα ως τον σταθμό του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιού και αυτό μπορεί να δώσει από μόνο του μηνύματα στην Ευρώπη και στη διεθνή κοινότητα. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν κουβαλά μόνο την αρχαία κουλτούρα αλλά μάχεται και σήμερα για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ισότητα και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια, σταθήκαμε όρθιοι και ελπίζουμε ότι οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα καρποφορήσουν και οι διαπραγματεύσεις για την κρίση χρέους θα έχουν θετική κατάληξη. Αλλά και για το Κυπριακό, όλοι ελπίζουμε σε βιώσιμη λύση.

Ανυπομονώ να συζητήσουμε κατ’ ιδίαν όλα αυτά τα ζητήματα και είμαι βέβαιος ότι το τελευταίο ταξίδι στην Ευρώπη θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα»

Ο Μπαράκ Ομπάμα απο μεριάς του δήλωσε:

Θα είμαι σύντομος, ήδη έκανα δηλώσεις και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον ελληνικό λαό, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του για τη θερμή υποδοχή. Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό για όσα έχει πετύχει. Η ανάπτυξη που έχει πετύχει και με τις μεταρρυθμίσεις θα φτάσουμε σε καλύτερα αποτέλεσματα. Με τη λιτότητα δεν γίνεται τίποτα, θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους.

Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για τη βοήθεια στους πρόσφυγες, ευχαριστώ τον κ. Τσίπρα που συμμετείχε στη ΓΣ του ΟΗΕ και για τη συνεργασία που έχουμε στην προσπάθεια να βρεθεί μια λύση στο προσφυγικό. Θα συνεργαστούμε για το πως μπορεούν να μειωθούν οι ροές μεταναστών στην Ελλάδα και να βρουμε μια λύση για τις αιτίες που προκαλούν τις ροές αυτές.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βρουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση. Βλέπουμε στην Ελλάδα μια σύμμαχο, μια φίλη και συμμαχικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ. Από την ελληνοαμερική κοινότητα μεταφέρω την αγάπη για την Ελλάδα. Ευχαριστώ κύριε πρωθυπουργέ.

About Andreas Chondros