Home / Γενικές ειδήσεις / Από τη Ροδό… στην κορυφή της «μαγειρικής» Ευρώπης
%cf%83%ce%b5%cf%86

Από τη Ροδό… στην κορυφή της «μαγειρικής» Ευρώπης

Τεράστια διάκριση για τον Σταμάτη Μισομικέ… Το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) κέρδισε ο νεαρός Ροδίτης. Ο Σταμάτης Μισομικές εκπροσώπησε τη περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο διαγωνισμό, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019. Ο νεαρός σεφ κέρδισε το διαγωνισμό με το πιάτο «Σάλας η χώρα της γέννησης». Τα υλικά που χρησιμοποίησε στο πιάτο είχε μεσογειακές πινελιές, όπως ντοματάκι Σαντορίνης, κάπαρη από τη Ρόδο, σαφράν από την Αστυπάλαια, Συμιακό γαριδάκι κ.α.

%cf%83%ce%b5%cf%862

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου στο τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, στο Sant Pol de Mar, ο Σταμάτης Μισομικές  συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και από τους 6 κριτές. Αρχηγός της κριτικής επιτροπής ήταν ο διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένος σεφ Τζον Ροάκ.

About Andreas Chondros