Home / Ελλάδα / Ύστατες προσπάθειες να βγουν κανονικά αύριο τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Ύστατες προσπάθειες να βγουν κανονικά αύριο τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα στείλει η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, για το θέμα του ΟΑΣΘ, μετά τη σχετική εξουσιοδότηση που έλαβε από τη Μητροπολιτική Επιτροπή.

Με την επιστολή αυτή θα ζητείται από την κυβέρνηση «να προβεί άμεσα στην καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που αναγνωρίζει και η ίδια ως χρέος, και ο ΟΑΣΘ, μόλις λάβει τα χρήματα, να τα μεταφέρει στους εργαζομένους». Επιπλέον, θα ζητείται από το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ, σε ένδειξη καλής θέλησης, να αναστείλει προσωρινά την εξαγγελθείσα επίσχεση εργασίας, μέχρι να γίνει η συνάντηση που θα έχει ο υπουργός με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους δημάρχους και τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, όπως ακριβώς αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

«Οι πολίτες πάλι θα ταλαιπωρηθούν, οι επαγγελματίες θα γονατίσουν. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η Θεσσαλονίκη δεν επιτρέπεται να μείνει και πάλι χωρίς αστικές συγκοινωνίες ούτε και μια μέρα» είπε η κ. Πατουλίδου.

Στο μεταξύ, να ληφθεί η επόμενη πρωτοβουλία για τον ΟΑΣΘ από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και όχι από κάποιον άλλο Δήμο, κεντρικό, ή όμορο κεντρικού, ζήτησε από την πλευρά της αντιπολίτευσης στη Μητροπολιτική Επιτροπή ο Βασίλης Γάκης, της παράταξης «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια». «Εμείς έχουμε την ευθύνη του συνολικού και όχι του μερικού σχεδιασμού. H συγκοινωνία του ΟΑΣΘ δεν αφορά μόνο το Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά πολλούς άλλους δήμους».

Από την πλευρά της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότηταw» η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επισήμανε ότι η παράταξη θα ήταν θετική στην πρωτοβουλία που έλαβε η κ. Πατουλίδου για να λυθεί το θέμα επειδή – όπως είπε – οι εργαζόμενοι είναι και πάλι απλήρωτοι. Ωστόσο, διαφωνεί με το περιεχόμενο της επιστολής, διότι «καλείται η κυβέρνηση και όχι ο ίδιος ο ΟΑΣΘ να πληρώσει τους εργαζόμενους». Πρότεινε, εξάλλου, την υιοθέτηση της αντίληψης των δημόσιων συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη και εκτίμησε ότι σε δύο μήνες θα υπάρξει και πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Υπέρ ενός ενιαίου δημόσιου φορέα συγκοινωνιών προσανατολισμένου στην κάλυψη των αναγκών όλου του λαού και των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, τάχθηκε ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η Νιόβη Παυλίδου, από τους «Πολίτες Μπροστά» χαρακτήρισε θετικές τις πρωτοβουλίες του δήμου Θεσσαλονίκης και της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, ωστόσο εκτίμησε ότι το θέμα θα προκύψει και πάλι στο μέλλον γι΄ αυτό πρέπει να βρεθεί οριστική λύση.

πηγή: newsbeast.gr

About Andreas Chondros