Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Europa League / Ήττα του ΠΑΟΚ στο Μπακού με εμφάνιση… πισωγύρισμα

Ήττα του ΠΑΟΚ στο Μπακού με εμφάνιση… πισωγύρισμα

Τόσο κακός όσο επί… Τούντορ

Μπακού, Αζερμπαϊτζάν
Σε… μπελάδες μπήκε ο ΠΑΟΚ που γνώρισε την ήττα με 2-0 στο Μπακού για την 3η αγωνιστική του Europa League. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει απαραιτήτως να νικήσει τους Αζέρους στις 3 Νοεμβρίου στην Τούμπα για να ελπίζει σε πρόκριση. Τα γκολ πέτυχαν οι Κιντάνα (56΄), Αμιργκουλιγιάεφ (87΄)Ηττα με 2-0 και «καμπανάκι» για τον ΠΑΟΚ στο Μπακού

Με έναν Ελληνα, τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Γλύκο ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ το σημερινό παιχνίδι στο «Τοφίκ Μπαχράμοφ» του Μπακού και με τακτική να μην δεχτεί γκολ στις επιθέσεις των Αζέρων.

Αυτοί ξεκίνησαν πολύ επιθετικά και στο 10′ έχασαν την πιο καλή ευκαιρία που θα μπορούσαν να έχουν όταν ο Μουαρέμ μόνος στην εστία του Γλύκου σούταρε άστοχα. Ομως στο 18′ πλησίασαν και πάλι με αξιώσεις στην ελληνική εστία. Το σουτ του Εντλόβου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου και μια δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τους Αζέρους χάνονταν.

O ΠΑΟΚ με την συμπλήρωση του 20λέπτου άρχισε να αφυπνίζεται και στο 23′ ο Σάκχοφ απειλεί με ανάποδο ψαλιδάκι αλλά ο Σέχιτς είναι σε ετοιμότητα και απομακρύνει.

Ο «Δικέφαλος» πλησιάζει εκ νέου στην εστία των γηπεδούχων στο 38′ όταν ο Σάκχοφ στέλνει από πλάγια σουτ στην εστία του Σέχιτς που διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 40′ ωραίο σουτ του Κάμπος φεύγει μόλις άουτ. Την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ των γηπεδούχων στο 41′ με τον Γκαράγιεφ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι αδύναμος, με λάθη στην μεσαία και αμυντική γραμμή και δεν αργεί να το πληρώσει αυτό. Στο 56′ από ασίστ του Μεντβέντεφ, ο Ντάνι Κιντάνα σημαδεύει την γωνία του Γλύκου και παραβιάζει την εστία του γράφοντας το 1-0.

Μετά το πλήγμα αυτό ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ανασυνταχθεί και με τις προσθήκες των Μπίσεσβαρ και Περέϊρα γίνεται πιο επιθετικός αλλά χωρίς άμεσο αποτέλεσμα.

Η Καραμπάχ δείχνει να ικανοποιείται από το υπέρ αυτής αποτέλεσμα, αλλά δεν περιορίζει την επιθετικότητα της αφού ο ΠΑΟΚ έχει ανοιχτεί για την ισοφάριση και με τις αντεπιθέσεις της βρίσκει μεγαλύτερους διαδρόμους.

Με την διάταξη αυτή ο ΠΑΟΚ είναι διαρκώς εκτεθειμένος και στο 87′ έρχεται και το δεύτερο πλήγμα για την ελληνική ομάδα. Ο Αμιργκουλίγιεφ πήρε εξαιρετική ασίστ από τον Μουαρέμ και με υπέροχο πλασέ παραβιάζει την εστία του Γλύκου για να ολοκληρώσει έτσι τη νίκη της Γκαραμπάχ και να την φέρει έτσι στην Τούμπα την μεθεπόμενη Πέμπτη με προοπτικές ανοιχτές για την πρόκριση.

Λίγο αργότερα το σφύριγμα της λήξης του Ισραηλινού ρέφερι κ. Γιεφέτ, βρήκε τους Αζέρους πανηγυρίζοντες την πρώτη τους επιτυχία, που τους ανοίγει τις προοπτικές της πρόκρισης.

Ο ΠΑΟΚ δεν επιβεβαίωσε την καλή του ως τώρα αγωνιστική εικόνα, ήταν μια ομάδα χωρίς ισορροπίες και πάνω από όλα μια ομάδα που επέλεξε το «μη χείρον», με την ξεκούραση βασικών παικτών και αυτό το πλήρωσε.

Διαιτητής: Γιεφέτ (Ισραήλ)

Κίτρινες:
Αμιργκουλίγιεφ, Εντλόβου

Κάραμπαχ: Σέχιτς, Γκαράγιεφ, Μενβέντεφ, Εντλόβου (74′ Μαντάντοφ), Μουάρεμ (92΄ Ναντίροφ), Σαντίγκοφ, Αμιργκουλίγεφ, Αγκόλι, Αλμέιδα, Χιουσέινοφ, Κιντάνα (90′ Αλασκάροφ).

ΠΑΟΚ:
Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Βαρελα, Κρεσπο, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Κάνιας (59′ Μπίσεσβαρ), Τιαμ (66′ Περέϊρα), Καμπος (75′ Κουλούρης) και Ροντρίγκες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis