Home / Ειδήσεις / Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Πάνος Νικολαϊδης

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Πάνος Νικολαϊδης

Σε ηλικία 77 ετών

Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης

Έφυγε από τη ζωή ο Πάνος Νικολαΐδης, το βράδυ της Τετάρτης, σε ηλικία 77 ετών. Η είδηση του θανάτου του ηθοποιού που συμμετείχε σε σημαντικές παραστάσεις και επιτυχημένες σειρές, σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Μάλιστα, οι πρώτες του δουλειές στο θέατρο, ήταν σε παιδική ηλικία.


Γεννημένος το το 1939 στην Αθήνα, έκανε τα πρώτα του βήματα στο θέατρο σε ηλικία μόλις έξι ετών, όταν έπαιξε για πρώτη φορά στο Εθνικό θέατρο στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, καθώς ζητούσαν παιδάκια για τελώνια.

«Είχα τη τύχη να έχω πατέρα θεατρόφιλο. Αλλά δεν έβλεπα μόνο, έξι ετών έπαιξα για πρώτη φορά στο Εθνικό θέατρο στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν. Ζητούσαν παιδάκια για τελώνια και με διάλεξε ο Δημήτρης Νικολαΐδης ο ηθοποιός. Θυμάμαι έβγαινα στη σκηνή με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, με ρωτούσε πως με λένε κι εγώ απαντούσα Σιναπόσπορο. Αυτό όμως που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι η ημέρα που έπαιζα με 39 πυρετό. Τότε κατάλαβα πόσο υπεύθυνο είναι αυτό που έκανα», είχε δηλώσει για την πρώτη του θεατρική συμμετοχή στο now24.gr.

Το επόμενό βήμα έγινε σε ηλικία 9 ετών, όπου έπαιξε με τον Δημήτρη Χορν και την Έλλη Λαμπέτη, αφού πρώτα πέρασε από οντισιόν. Αυτή ήταν η καθοριστική στιγμή στη ζωή του που αποφάσισε μεγαλώνοντας να γίνει ηθοποιός. «Με αυτή τη παράσταση καταστάλαξα μέσα μου ότι το θέατρο ήταν αυτό που ήθελα να ασχοληθώ στη ζωή μου», είχε δηλώσει ο ηθοποιός.

Αποφοίτησε από την δραματική σχολή Κωνσταντινίδη με δάσκαλο τον Δημήτρη Κεχαΐδη. Αρίστευσε στις εξετάσεις με το έργο «Το ημερολόγιο ενός τρελού», ενώ το ίδιο καλοκαίρι βρέθηκε σε τουρνέ και συμμετείχε στη τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

Είχε ευρεία φιλμογραφία, καθώς είχε συμμετάσχει σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές, όπως: «Το ρετιρέ», «Ιδιαιτέρα για κλάματα», «Το τρίτο στεφάνι», «Η αίθουσα του θρόνου», «7 θανάσιμες πεθερές: Η φαρμακόγλωσση πεθερά». Είχε παίξει σε κινηματογραφικές ταινίες όπως «Η ζωή με τον Άλκη», «Παγίδα στην Ελλάδα», «Κουρέλια τραγουδάνε ακόμα» και «The zero years» καθώς επίσης είχε συμμετέχει σε διαφημιστικά σποτ.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis