Home / Ειδήσεις / Ένα αυτοκινητάκι «δείχνει» τον θάνατο του Μπεν σύμφωνα με τους Βρετανούς

Ένα αυτοκινητάκι «δείχνει» τον θάνατο του Μπεν σύμφωνα με τους Βρετανούς

Μετά από 21 ημέρες ερευνών στην Κω

Η Κέρι Νίνταμ ξέσπασε σε δάκρυα όταν ο επικεφαλής των βρετανών αστυνομικών της έδειξε το παιχνίδι τη Δευτέρα

Ένα μικρό αυτοκίνητο είναι σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης το αντικείμενο που έδειξαν οι αστυνομικοί του Νότιου Γιορκσάιρ στη μητέρα του μικρού Μπεν Νίνταμ υποστηρίζοντας ότι επιβεβαιώνεται το σενάριο που ερευνούσαν και θέλει το μικρό αγόρι να έπεσε θύμα ατυχήματος πριν από 25 χρόνια στην Κω.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα όταν οι αστυνομικοί έδειξαν το αυτοκινητάκι στην Κέρι Νίνταμ αυτή ξέσπασε σε δάκρυα καθώς σε αυτό αναγνώρισε ένα από τα παιχνίδια που είχε μαζί του ο γιος της λίγο πριν εξαφανιστεί στην Κω.

Αυτό κατά τον επικεφαλής των ερευνών ντετέκτιβ Τζον Κάζινς είναι το σημαντικότερο από τα συνολικά 93 αντικείμενα ενδιαφέροντος που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των νέων πολυήμερων ερευνών στο νησί. Όπως εξήγησε τα περισσότερα από τα άλλα 92 αντικείμενα είναι «χαμηλού ενδιαφέροντος» αλλά παρόλα αυτά θα μεταφερθούν προς περαιτέρω έρευνα στη Βρετανία.

Σε συνέντευξη τύπου για το τέλος των ερευνών που διήρκεσαν 21 μέρες ο Κάζινς επέμεινε στο σενάριο που θέλει τον μικρό Μπεν να χτυπήθηκε από εκσκαφέα κατά τη διάρκεια εργασιών το 1991. «Εγώ και η ομάδα μου γνωρίζουμε, ότι ένας εκσκαφέας χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό της περιοχής στις 24 Ιουλίου 1991, πίσω από το αγροτόσπιτο το οποίο ανακαίνιζε η οικογένεια Νίνταμ. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Μπεν Νίνταμ έχασε τη ζωή του εξαιτίας ενός ατυχήματος που προκλήθηκε κοντά στο αγροτόσπιτο όπου εθεάθη τελευταία φορά να παίζει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το γεγονός ότι δεν έχουμε ένα ακριβές πόρισμα στη διάρκεια της επίσκεψής μας στην Κω δεν αποκλείει τα γεγονότα που γνωρίζουμε ότι είναι αληθή» συμπλήρωσε.

Αυτό που πιστεύουν οι αστυνομικοί είναι πως ο Μπεν καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε από εκσκαφέα τον οποίο χειριζόταν ο Κωνσταντίνος Μπάρκας (Ντίνος), που πέθανε πέρυσι. Οι Βρετανοί αστυνομικοί πιστεύουν πως το άψυχο κορμάκι του Μπεν μεταφέρθηκε από το χωράφι στην περιοχή Ηρακλής, σε άλλη περιοχή. Αλλά μετά από εβδομάδες ερευνών και στα δυο σημεία, τίποτα δεν βρέθηκε.

Απογοητευμένη η μητέρα του αγοριού, σύμφωνα με βρετανικά μέσα, δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο γιος της είναι εκεί θαμμένος, αλλά δεν μπορούν οι αστυνομικοί να τον βρουν, καθώς όπως λέει, δεν γίνεται να σκάψουν σε κήπους και σπίτι των ανθρώπων που έχουν χτίσει εκεί όλα αυτά τα χρόνια.

«Θα οργώσω» όλο το νησί για να βρω τον Μπεν, δηλώνει. «Δεν μπορώ να πω αντίο μέχρι να μάθω πού είναι», λέει η 43χρονη μητέρα. Και για ακόμη μια φορά απηύθυνε έκκληση σε όποιον ξέρει κάτι, να το πει.

Δείτε βίντεο: Υπόθεση Μπεν: Το αυτοκινητάκι και τα δάκρυα της Κέρι

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis