Home / Ειδήσεις / Θέλεις να ξεπεράσεις τον εθισμό στον καφέ; Με αυτό τον τρόπο σίγουρα θα τα καταφέρεις!

Θέλεις να ξεπεράσεις τον εθισμό στον καφέ; Με αυτό τον τρόπο σίγουρα θα τα καταφέρεις!

Ξεκινάμε το άρθρο αυτό με ερώτηση στον τίτλο, γιατί είναι πολλοί άνθρωποι που λατρεύουν τον καφέ και εδώ που τα λέμε δεν έχουν και άδικο. Ο καφές είναι ιεροτελεστία μέσα στη μέρα.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που, ενώ είναι εθισμένοι στον καφέ παρατηρούν πως δεν κάνει καλό στα νεύρα τους ή τους πειράζει στο στομάχι. Επιθυμούν να ξεκινήσουν αλλιώς τη μέρα τους πίνοντας άλλα ροφήματα, αλλά και πάλι καταλήγουν στον καφέ.

 Εδώ είναι 6 συμβουλές για να ξεπεράσεις τον εθισμό στον καφέ:

Decaf

Εάν το πρόβλημα σας είναι η καφεΐνη τότε τα πράγματα είναι πιο απλά. Εάν ανήκετε στους ανθρώπους που δεν μπορούν να φανταστούν το ξεκίνημα της ημέρας τους χωρίς τη μυρωδιά του καφέ, αλλά η καφεΐνη σας πειράζει τότε δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε τον ντεκαφεϊνέ.

caffeine-addiction
Theodysseyonline.com

Μείωσε σταδιακά την ημερήσια πρόσληψη

Ξεκίνα σιγά σιγά να μειώνεις τη ποσότητα του καφέ που πίνεις καθημερινά. Εάν πίνεις για παράδειγμα 3 φλυτζάνια καφέ μείωσε τα στα 2.

Τσάι

Όταν έχεις μειώσει σε σημαντικό βαθμό την ημερήσια κατανάλωση καφέ μπορείς να αρχίσεις να τον αντικαθιστάς με κάποιο άλλο ρόφημα. Το τσάι έχει πολύ λιγότερη καφεΐνη και είναι μια αρκετά καλή εναλλακτική. Το κόκκινο τσάι δεν έχει καθόλου καφεΐνη, αλλά δίνει ενέργεια μέσω αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει.

Ενυδατώσου

Πίνε αρκετό νερό για να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου από την καφεΐνη. Ειδικά τη περίοδο της αλλαγής της καθημερινής συνήθειας του καφέ, είναι σημαντικό να θυμάσαι να ενυδατώνεσαι.

nero
Selectoday.com

Βοηθήματα

Οι βιταμίνες και τα μεταλλικά ιχνοστοιχεία, όπως το μαγνήσιο μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό σου να ξεπεράσει τον εθισμό στον καφέ. Φρόντισε να τα περιλαμβάνεις στη διατροφή σου.

Αλκαλική διατροφή-Χυμοί

Αύξησε τη κατανάλωση τον φρούτων και των λαχανικών, αλλά απόφυγε τα cranberries και τα δαμάσκηνα. Οι τροφές θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου να αποτοξινωθεί από τη καφεΐνη, ενώ παράλληλα θα σου προσφέρουν ενέργεια μέσα στη μέρα.

ximi frouta
Steveedwardsfitness.com

Παράλληλα μπορείς να κάνεις χυμούς με την ανάμειξη διάφορων φρούτων και να τους πίνεις κάθε φορά που νιώθεις την ανάγκη να πιείς καφέ.

dailystories.gr

About Andreas Chondros