Home / Αστυνομικά / Επίθεση εις βάρος 12 γερμανών ακροδεξιών στο Μοναστηράκι

Επίθεση εις βάρος 12 γερμανών ακροδεξιών στο Μοναστηράκι

Ξυλοκοπήθηκαν μέσα σε εστιατόριο

Αθήνα
Επίθεση εναντίον 12 γερμανών ακροδεξιών, επισκεπτών στην Αθήνα, πραγματοποίησε ομάδα περίπου 25 ατόμων, που εισέβαλε λίγο μετά τις 23:00 την Πέμπτη σε εστιατόριο, στην οδό Μητροπόλεως 69 στο Μοναστηράκι.

Οι δράστες ξυλοκόπησαν άγρια τους Γερμανούς με αποτέλεσμα να τραυματίσουν πέντε απο αυτούς, οι οποίοι διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Ένας από τους τραυματίες παρέμεινε για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, φορώντας κράνη, μπήκαν στο εστιατόριο και ρώτησαν τους Γερμανούς που έτρωγαν ποιοι είναι. Στη συνέχεια τους αποκάλεσαν «φασίστες» και τους ξυλοκόπησαν. Στη διάρκεια της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν καρέκλες και ένα σπασμένο μπουκάλι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Λίγο αργότερα, έγινε αναρτηση σε ιστότοπο του αναρχικού χώρου, ύστερα απο τηλεφωνική επικοινωνία των ατόμων που φέρονται ότι εμπλέκονται στην επίθεση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία αυτή, αντιφασίστες επιτέθηκαν σε γερμανούς ακροδεξιούς, οι οποίοι «είχαν έρθει καλεσμένοι για την “πατριωτική φιέστα” των νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Σημειώνεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου προγραμματίζεται συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι οργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση.

Απο την Αστυνομία διενεργειται προανάκριση και γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About admin