Home / Γενικές ειδήσεις / Από τη Ροδό… στην κορυφή της «μαγειρικής» Ευρώπης

Από τη Ροδό… στην κορυφή της «μαγειρικής» Ευρώπης

Τεράστια διάκριση για τον Σταμάτη Μισομικέ… Το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) κέρδισε ο νεαρός Ροδίτης. Ο Σταμάτης Μισομικές εκπροσώπησε τη περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο διαγωνισμό, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019. Ο νεαρός σεφ κέρδισε το διαγωνισμό με το πιάτο «Σάλας η χώρα της γέννησης». Τα υλικά που χρησιμοποίησε στο πιάτο είχε μεσογειακές πινελιές, όπως ντοματάκι Σαντορίνης, κάπαρη από τη Ρόδο, σαφράν από την Αστυπάλαια, Συμιακό γαριδάκι κ.α.

%cf%83%ce%b5%cf%862

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου στο τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, στο Sant Pol de Mar, ο Σταμάτης Μισομικές  συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και από τους 6 κριτές. Αρχηγός της κριτικής επιτροπής ήταν ο διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένος σεφ Τζον Ροάκ.

About Andreas Chondros